Aktivno državljanstvo / EU zadeve

Evropski dan informiranja mladih

11. 4. 2019 avtor: Movit Zavod za razvoj mobilnosti mladih

17. aprila obeležujemo Evropski dan informiranja mladih. Informiranje mladih je pravica do pridobivanja informacij, kar mladim omogoča lažje odločanje, spodbuja mobilnost, avtonomnost in družbeno vključenost. V Ljubljanski mreži info točk L’MIT, ki je bila ustanovljena leta 1998 s strani Urada za mladino Mestne občine Ljubljana in združuje neprofitne organizacije, ki delujejo na področju informiranja za mlade, se letos pridružujejo praznovanju tega dne, saj je informiranje glavna dejavnost mreže.

Cilj kampanje v okviru Evropskega dneva informiranja mladih je odkriti, katera informacija je tista, ki je mladim pomagala, jih usmerila ali naučila nekaj novega. V okviru kampanje organizirajo tudi nagradno igro in vabijo k sodelovanju vse mlade!

Pomisli, katera informacija je nate vplivala, napiši zakaj in komu jo priporočaš. Zraven priloži fotografijo, ki te na to informacijo spominja in jo pošlji na info.skuc@lmit.org.

Tvoj prispevek in fotografijo bodo objavili na Facebook in Instagram profilu mreže L’MIT, da jo bo videlo čim večje število mladih. Nato pa bodo tistim, katerih fotografija bo dosegla največje število všečkov ali komentarjev, podelili nagrade; vstopnice za koncert v Kinu Šiška, vstopnice za obisk Mestnega muzeja Ljubljana in Muzeja Iluzij ter druga presenečenja, ki vam jih razkrijejo 17. aprila.

Svojo fotografijo s kratkim opisom o tem, katera informacija je nate vplivala, lahko pošljete vse do 17. aprila 2019. Z zbiranjem začnejo že danes!

Več o tem preberite tu.