Kultura

Glasbeno darilo Jane Tavčer za osmi marec

11. 3. 2021 avtor: Uredništvo

Pevka in kantavtorica Jana Tavčer je osmega marca objavila pesem z naslovom Vsakomur, ki nas nagovarja, naj si ne lastimo oseb, ki jih imamo radi. Dati jim moramo svobodo in čas, da se razvijejo in dozorijo.

Kot pravi mlada glasbenica, je sporočilo pesmi tudi to, da ima čisto vsak v svojem bistvu nekaj edinstvenega, to edinstvenost pa lahko prepoznamo le, če gledamo zares globoko. Gre za eno od Janinih avtorskih skladb, objavljenih v spletni izvedbi festivala Kolomonov žegen, ki ga že tradicionalno organizira Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli. Janin žametni glas je na klavirju spremljala Neža Pajek Arambašič, za zvok je poskrbel Damjan Dobrina, za snemanje ter urejanje videa pa Gaja Pekošak in Andrej Černelč.

Vsakomur je odlična skladba, ki gre z lahkoto v ušesa, zato res vabimo k poslušanju: objavljena je na Youtubu in tudi na spletni platformi Bandcamp, ki omogoča, da si pesem v polni kakovosti brezplačno prenesete na svoje naprave. Jana Tavčer napoveduje tudi izid kratke plošče, ki se obeta v aprilu.

Vir: Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli