Angažiraj se / Kultura

Letošnji literarni natečaj Lapis Histriae s temo “Pogum”

22. 3. 2019 avtor: Uredništvo

20. Mednarodna obmejna srečanja Forum Tomizza razpisuje 14. Mednarodni literarni natečaj Lapis Histriae za kratko prozo.

TEMA letošnjega natečaja je POGUM

Vabijo vas, da pišete na razmišljanja o tem, koliko poguma mora imeti pregnanec, begunec za pot v neznano, v imaginarno zahodno boljše življenje? Koliko poguma mora imeti delavec, žrtev tranzicije, da se odloči za protest in stavko? Kolikšno  hrabrost mora pokazati novinar, pisatelj, umetnik, ko se izpostavi in javno izreče NE novim fašizmom, izkoriščanju in medijskim manipulacijam?

MERILA IN POGOJI:

NAGRADE:

Zmagovalno besedilo bo nagrajeno z umetniško skulpturo LAPIS HISTRIAE in denarno nagrado v višini 1000,00 EUR (donacija SIPRO d.o.o., Umag). Najboljša besedila po presoji žirije bodo objavljena v  Zborniku Lapis Histriae 2019 konec leta 2019. Nagrada bo avtorju zmagovalnega dela slovesno podeljena na 20. Forumu Tomizza v Umagu, 17. 5. 2019

ROK IN ODDAJA DEL:

Rok za oddajo del je 30. 3. 2019. Dela pošljite pod šifro. Legendo šifre z osebnimi podatki avtorja (ime, priimek, leto rojstva, naslov, št. telefona,  elektronski naslov in kratek življenjepis) priložite besedilu. Delo, odtisnjeno v 4 izvodih  pošljite po pošti na enega naslednjih naslovov:

•    Gradska knjižnica Umag, Trgovačka 6, 52470 Umag, Hrvaška,
•    Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Trg Brolo 1, 6000 Koper, Slovenija,
•    Biblioteca Civica Attilio Hortis, via Madonna del Mare 13, 34124 Trieste, Italija,

z oznako „LAPIS HISTRIAE“, obvezno pa tudi na elektronski naslov: lapis@gku-bcu.hr. Dela, ki ne bodo prispela na naslov ene od knjižnic in na elektronski naslov ne bodo upoštevana.

Dodatne informacije: Gradska knjižnica Umag – lapis@gku-bcu.hr, ali na telefonski številki 385  52  721 56.

Več o razpisu na spletni strani Forum Tomizza.