Kultura

Mesec bork

9. 4. 2021 avtor: Sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih – Mladi Plus

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, predstavljajo novo epizodo njihovega podkasta Nehvaležni skeptiki, v kateri so posvetili mesecu marcu – mesecu bork.

Takole pravijo: »V novi epizodi našega podkasta Nehvaležni skeptiki smo dale glas izključno ženskam. Podplačanim, nadlegovanim, zatiranim, obenem pa bojevitim, vztrajnim in organiziranim ženskam. Na Sindikatu Mladi plus smo marca v ospredje postavile ženske teme, vse od zgodovine delavskega boja, revščine, brezposelnosti in prekarnosti do diskriminacije na trgu dela. Na mednarodni dan žensk smo skupaj s soborkami iz tovariških organizacij položaj žensk v družbi predstavile tudi na novinarski konferenci. Iz napisanega in povedanega smo ustvarile kolaž, ki mu lahko prisluhnete v pričujoči epizodi. In ne pozabimo, da je vsak dan lahko 8. marec!«

Sveži epizodi podkasta Nehvaležni skeptiki je mogoče prisluhniti tukaj. Vse druge epizode podkasta Nehvaležni skeptiki pa so dostopne na tej povezavi.  

Vir: Sindikat Mladi plus