Organizacije za mlade

Mladinski center RISKO razveselil stanovalce v domu starejših Rakičan

11. 1. 2021 avtor: Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan

Mladinski center RISKO je organizacijska enota javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan, katerega ustanoviteljica je Mestna občina Murska Sobota in soustanoviteljica Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Namen mladinskega centra RISKO je izboljšati raven ključnih kompetenc in spretnosti mladih, vključno z mladimi z manj priložnosti ter spodbujati njihovo aktivno udejstvovanje v družbi. V mladinskem centru RISKO namenjamo posebno pozornost inovativnosti mladih, medkulturnemu dialogu, socialni vključenosti in solidarnosti mladih. Mladim nudi prostor, kjer lahko izven sistema formalnega izobraževanja odkrivajo svoje sposobnosti, večajo spretnosti in veščine ter osvajajo nova znanja v spremstvu mladinskih delavcev.

Člani in prostovoljci mladinskega centra RISKO so v prazničnem času pripravili obdarovanje stanovalcev v Domu starejših Rakičan. Vsak izmed stanovalcev je prejel manjšo pozornost, ki so jo izdelali in priskrbeli člani ter prostovoljci. Zaradi trenutnih razmer niso morali pripraviti kulturnega programa in so zato pozornost predali zaposlenim Doma starejših Rakičan.  

Vir: Mladinski center Risko