Aktivno državljanstvo / Izobraževanje

Nefiks v letu 2018

28. 12. 2018 avtor: Zavod Nefiks

Ob koncu leta se na Zavodu Nefiks spominjajo najboljših trenutkov, ki so zaznamovali 2018; v januar so zakorakali z že tradicionalno podelitvijo Nefiks priznanj najboljšim organizacijam in posameznikom (letošnja podelitev bo 15. januarja, prijavite pa se lahko tukaj!), 1. februar so obeležili z že tretjim Nefiks kariernim dnevom, na katerem jih je v predsedniški palači gostil častni pokrovitelj dogodka, predsednik Slovenije Borut Pahor, poleti in jeseni pa jih je zaposloval projekt 

S smehom nad prekarno delo, pri katerem so z vrsto stand up nastopov dvojca M & M opozarjali na pereč problem prekarnega dela. Pripravili so dva poletna tabora: kariernega in jezikovnega, v sklopu projekta Free to choose pa so julija gostili tudi mednarodno konferenco v Trubarjevi hiši literature. V okviru projekta razvoja kompetenc so imeli zaposleni dve osebi, ki sta pridobili certifikat NPK mladinski delavec. V pisarni so imeli tudi 2 mednarodna sodelavca iz Španije: EVS prostovoljca Eduarda in Nairo, ki sta pri Nefiksu opravljala prakso. Obenem so Občini Ajdovščina že drugič pomagali izvesti Participativni proračun.

Meseca septembra so skupaj z 9-imi drugimi mladinskimi organizacijami na Gospodarskem razstavišču gostili konferenco Mladimo prihodnost, 15. 9. pa so zaključili z dveletnim projektom Nefiks zaposlitvene rešitve, v okviru katerega so do novih zaposlitvenih možnosti pomagali več kot 320-im mladim. V projektu je sodelovalo več kot 40 predavateljev in več kot 50 delodajalcev. Čeprav se je projekt že zaključil, sta od njega ostali dve ključni stvari: platforma e-Nefiks za beleženje neformalno pridobljenih izkušenj in kompetenc in povezovanje iskalcev zaposlitve in delodajalcev ter priročnik e-Nefiks beleži in povezuje. Poleg slednjega so v sklopu projekta izdali tudi še več kot 10 drugih avtorskih del na temo mladih in zaposlovanja. Oktobra so v okviru projekta Meet and code 2018 izvedli dve zelo uspešni delavnici: IT punce in Zadeni gol z OZOBOT-om!Kolegice pa so novembra priredile Dan za punce, na katerem so gostili Nives Orešnik, Niko Kovač, Indiro Ekić ter mnoge druge močne in uspešne ženske.

»Ob koncu leta vam želimo lepe praznike in uspehov polno 2019, ter upamo, da se vidimo na Start up partyju in podelitvi Nefiks priznanja 15. 1.!« mladim želi ekipa Nefiks.

Foto: Zavod Nefiks