Zaposlovanje

Spodbude za zelena delovna mesta

18. 1. 2021 avtor: Uredništvo

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravil javno povabilo za spodbujanje zaposlovanja na zelenih delovnih mestih.

Javno povabilo bo Zavod objavil na svoji spletni strani in bo predvidoma odprto od 20. 1. do 30. 6. 2021 oziroma do porabe sredstev. Sredstva v višini 1,5 milijona EUR je zagotovilo Ministrstvo za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe.

Zelena delovna mesta so pomemben vidik trajnostnega razvoja, saj lahko prispevajo k ciljem na področju podnebnih sprememb, ohranjanja narave in okolja ter posredno k aktivaciji brezposelnih oseb. S spodbudami želijo prispevati k ozelenitvi gospodarstva, okrepitvi prizadevanja za učinkovitejšo rabo energije in virov ter k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov.

Delodajalci, ki bodo izpolnjevali pogoje javnega povabila, bodo za zaposlitev brezposelne osebe na zelenem delovnem mestu za nedoločen čas, prejemali  mesečno subvencijo v višini 340,00 evrov, ki se bo izplačevala največ 24 mesecev.

Več informacij preberi tukaj

Vir: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti