Angažiraj se / Podjetništvo

StartUp vikend novih tehnologij

12. 11. 2018 avtor: Uredništvo

StartUp Koper-Capodistria, z namenom seznanitve mladih do 35. leta z novimi tehnologijami in pristopi v podjetništvu, organizira StartUp vikend novih tehnologij, ki bo potekal od 15. do 17. novembra 2018, v Centru mladih Koper.

Na StartUp vikendu boste imeli mladi priložnost, da v svojih idejah in rešitvah izkažete inovativnost in tržno usmerjenost, na podlagi zastavljenih izzivov iz lokalne skupnosti. Glede na ponujene izzive, boste pod strokovnim mentorstvom in s pomočjo uspešnih podjetnikov, razvijali poslovne modele, produkte ali storitev. Udeležili pa se boste lahko tudi delavnic o novih tehnologijah z demonstracijo (Arduino, VR, 3D prinitng, blockchain in pitching).

“Gre za super priložnost za mlade, tako z vidika pridobivanja novih znanj s področja novih tehnologij in podjetništva, kot tudi z vidika dodatnega zaslužka v obliki denarnih nagrad. Tovrstni dogodki odpirajo nove možnosti sodelovanja z Mestno občino Koper, ki je izzive podala in za katere želi od mladih konkretne rešitve. Gre za nekoliko drugačen start up vikend, kot smo jih vajeni, saj temelji bolj na kreativnosti mladih kot na podjetniških znanjih.” je o bližajočem vikendu povedala Mojca Vojska, direkotrica Centra mladih Koper.

Podroben program dogodka je na voljo na povezavi.

Tri najbolj inovativne podjetniške ideje bodo nagrajene:

Nagradni sklad StartUp vikenda je 1.500 evrov in praktične nagrade, ki jih bodo prejeli tri najbolje ocenjene inovativne podjetniške ideje oziroma rešitve. Prva najbolje ocenjena ideja oz. rešitev bo prejela denarno nagrado v višini 1000 evrov, druga 300 evrov in tretja 200 evrov. Vse nagrade so v bruto znesku. 

Mladi z inovativnimi idejami se lahko prijavite preko spletnega obrazca, do vključno torka, 13. novembra oziroma do zapolnitve prostih mest.

Več