Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 14 Jun. 2022

Vabilo na evropsko leto mladih v Šmartnem ob Paki

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski center Šmartno ob Paki vas vabita na EVROPSKO LETO MLADIH V ŠMARTNEM OB PAKI: Mladi vabijo – Evropa v Šmartnem ob Paki v petek, 24. junija 2022, ob 18.30 na prireditvenem prostoru pred Mladinskim centrom v Šmartnem ob Paki.

Letošnje leto je evropsko leto mladih! Evropska unija je leto 2022 posvetila mladim in jih izpostavila kot pomembne nosilce sprememb za boljšo prihodnost – za bolj zeleno, bolj vključujočo in digitalno Evropo. V evropskem letu mladih mladi dobijo glavno besedo, prostor za ustvarjanje in da je njihov glas slišan ter da pridobijo nova znanja in spoznavajo Evropo. Bodite del dogajanja po Evropi in Sloveniji!

Petek, 24. junija, bo pred Mladinskim centrom v Šmartnem ob Paki v znamenju vključevanja tako na lokalni kot tudi na evropski ravni. Kako se lahko mladi vključujejo v programe Erasmus + in Evropske solidarnostne enote ter pri tem soustvarjajo skupno prihodnost Evrope? Kako se lahko mladi aktivirajo v lokalnem okolju in se vključujejo v mladinske organizacije?

Praznovanje evropskega leta mladih se bo v Šmartnem ob Paki začelo z občinsko proslavo ob dnevu državnosti v organizaciji mladih. Nadaljevalo se bo s Čakalnico – tržnico informacij o lokalni ponudbi mladinskih in drugih organizacij, o trajnostnih praksah, iskanjem poti do bolj krepkega duševnega zdravja, iz prve roke pa bomo spoznavali tudi Evropsko unijo. V Živi knjižnici boste poklepetali s tremi »knjigami«, osebnostmi, ki jih boste lahko povprašali o evropskem prostovoljstvu in vključevanju v evropske programe za mlade. Za konec druženja pa sladica: koncert Za kon'c šole z glasbeno skupino LPS.

Program dogodka:

18.30–19.00

Proslava ob dnevu državnosti

Slavnostni govornik

župan Občine Šmartno ob Paki Janko Kopušar

Nagovor

Nataša Šip, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

19.00–20.00

Informativna tržnica -  Čakalnica in živa knjižnica

Kam in kako se vključiti v različne organizacije in evropske programe

Živa knjižnica s tremi »knjigami«

-        evropski prostovoljec iz Mladinskega centra Velenje Seyithan iz Turčije in udeleženci mladinske izmenjave “Green Vibes Only”

-        Vse o tem, kako izkoristiš evropske programe za mlade

-        ABC Evropske unije – Nataša Šip, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

20.00

Koncert z glasbeno skupino LPS in druženje

Vljudno vabljeni!

 https://europa.eu/youth/year-of-youth_sl, #EuropeanYearofYouth, #EYY2022

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68581

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino