Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Mar. 2021

Vprašalnik Evropskega mladinskega portala: “Prostor in participacija za vse”

V okviru posvetovanj v 8. ciklusu EU mladinskega dialoga, ki se osredotoča na mladinske prostore in participacijo mladih, se izvaja vseevropska spletna raziskava, namenjena razumevanju stališč mladih o evropskem mladinskem cilju št. 9: PROSTOR IN PARTICIPACIJA ZA VSE. Posvetovanje nadzira Evropska usmerjevalna skupina EU mladinskega dialoga, katere člani so predstavniki mladinskih svetov, ministrstev na področju mladine, Evropskega mladinskega foruma in Evropske komisije.

Mladi so politično aktivni, angažirani in pogosto v ospredju številnih svetovnih gibanj in mladinskih organizacij. Poskrbeti moramo, da bodo imeli vsi mladi dostop  do sodelovanja v demokraciji skozi grajenje mostov med mladimi in različnimi političnimi institucijami.

Evropski mladinski portal vabi vse mlade, da posredujejo svoje mnenje, kako to storiti, in sicer tako da izpolnijo spletni vprašalnik na tej povezavi najkasneje do 15. junija 2021. Izpolnjevanje bo vzelo največ 8 minut, rezultati vprašalnika pa bodo analizirani v času Predsedovanja Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta 2021.

Mladinske centre vabimo, da povezavo do vprašalnika razširite med mladimi v vaših lokalnih okoljih in tako pomagate pri doseganju čim večjega števila mladih!

Vir: Evropski mladinski portal

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12571

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino