Izobraževanje

Zimski Zotkini dnevi odprtih vrat

12. 2. 2021 avtor: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Med zimskimi počitnicami bo ZOTKS skupaj z mentorji in zunanjimi sodelavci organizirala predavanja in delavnice na daljavo. Pri Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) so med lanskimi krompirjevimi počitnicami namesto vsakoletnih Zotkinih počitniških delavnic in taborov, izvedli Zotkine dneve odprtih vrat. Ker se nismo smeli družiti v živo, so dogajanje pripravili na daljavo, v virtualnem svetu.

Predavanja in delavnice so v obliki video konferenc izvajali prvič, povezana pa so bila s temami, ki jih na ZOTKS pokrivajo in tako zanimiva za učence, dijake, mentorje in učitelje. Skupno se je konec oktobra 2020 predavanj in delavnic udeležilo preko 3200 udeležencev iz cele Slovenije.

Tudi za čas zimskih počitnic so se odločili, da mladim, ki so željni novega znanja in ki hočejo več, kot jim ponujajo šolske klopi, na daljavo ponudijo možnosti za pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje različnih sposobnosti.

Tako so pripravili dva identična sklopa predavanj in delavnic med obema tednoma zimskih počitnic. V okviru zimskih Zotkinih dni odprtih vrat so za otroke in mlade pripravili sedem predavanj in delavnic s področja znanosti, naravoslovja in tehnike. Udeleženci bodo lahko pridobili dodatno znanje in razvili lastne sposobnosti na področjih kemije, logike, video produkcije in fotografije ter še kaj.

Udeležba na vseh aktivnostih je brezplačna, vendar so potrebne prijave za posamezna predavanja oziroma delavnice. Vsekakor ste vabljeni tudi učitelji in mentorji ter kdorkoli, ki vas zanima znanost, naravoslovje in tehnika.

Več informacij in podroben urnik predavanj in delavnic med jesenskimi počitnicami se nahaja tukaj.

Vir: Zveza za tehnično kulturo Slovenije