Kultura

“Blokovci” oživeli še en podhod

13. 11. 2019 avtor: Uredništvo

V mesecu maju so udeleženci MDC Blok iz Škofje Loke v okviru Evropskega tedna mladih in ob podpori Movit-a  z ogromno stensko poslikavo in spodbudnim sloganu Ves svet je tvoj, obudili enega izmed podhodov njihovega mesta.

Končni rezultat projekta je sprožil val navdušenja med lokalnim prebivalstvom in posledično seveda tudi obilo zadovoljstva med “blokovci”, saj je bila njihova aktivna partipacija nagrajena na najboljši možni način.

V MCD Blok so mnenja, da bi si tovrstno preobrazbo v Škofji Loki zaslužilo še kar nekaj podhodov, zato so mladi svojo idejo ter vizijo o njihovi ureditvi posredovali občinskim funkcionarjem. In padla je na plodna tla, saj jih je Občina Škofja Loka z veseljem finančno podprla. Tako se je rodil nov projekt, katerega prvo fazo so zaključili med krompirjevimi počitnicami.

Tokrat so “blokovcem” na pomoč priskočili tudi udeleženci programa PUM-o in v dveh počitniških dneh je še en škofjeloški podhod dobil novo preobleko. Z novonastalo poslikavo želijo vse mimoidoče, tako mlade kot stare, opozoriti na vse večji problem nekemčine odvisnosti, ki vodi v brezosebnost ter  jih spodbuditi, naj se obrnejo v pravo smer, saj je svet lep!

Vir in foto: Blok FAMILIJA