Aktivno državljanstvo / EU zadeve

“Brez izgovora” prejeli prestižno nagrado Evropske komisije

19. 11. 2018 avtor: Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija – Youth Network No Excuse Slovenia

Mladinska zveza brez izgovora Slovenija je v Bruslju prejela nagrado “EU Health Award” za leto 2018, ki je bila letos posvečena delu najboljših nevladnih organizacij na področju tobačne kontrole v Evropi. Brez izgovora je petčlansko komisijo, sestavljeno iz uglednih evropskih strokovnjakov s področja zdravja in tobaka, prepričala kot odlična praksa aktivacije mladih v smeri javnega zdravja in s tem dosegla odlično tretje mesto v zelo težki konkurenci evropskih, nacionalnih in lokalnih nevladnih organizacij s področja tobačne kontrole.

V trinajstih letih delovanja so na Mladinski zvezi Brez izgovora v okviru programa “Aktivisti Brez izgovora” usposobili več kot 600 mladih zagovornikov za medvrstniško ozaveščanje o področjih zdravja in trajnostnega razvoja. Usmerjajo se predvsem v mlade – v njihov osebnostni razvoj, razvoj zagotovniških kompetenc in spreminjanje stališč in mnenj na področju zdravega načina življenja. 

Ob tej priložnosti je Urška Erklavec, predsednica Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija, povedala: “Zelo nas veseli, da smo bili uvrščeni na seznam treh najboljših pobud na področju tobačne kontrole v Evropi in v veliko čast nam je, da smo danes to nagrado prejeli s strani tako visokih predstavnikov Evropske unije. Brez izgovora Slovenija se bo še naprej boril za odkrivanje in izpostavljanje delovanja ene najbolj nemoralnih in smrtonosnih industrij na svetu ter obenem skrbel za osebnostni razvoj kar se da velike količine mladih pri nas. Vse to pa ne bi bilo možno brez mladih, ki so vsa ta leta prostovoljno gradili organizacijo in šli čez različne vzpone in padce.”

Več

Foto: Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija