Če ne gremo v hostel, pride hostel k nam

23. 8. 2019 avtor: Uredništvo

Spodbujanje mobilnosti mladih je osnovno vodilo International Youth Hostel Federation ali skrajšano Hostellig international in tudi v Sloveniji se na Popotniškem združenju Slovenije po svojih najboljših močeh trudijo zagotavljati mladim kar najboljšo namestitev po kar se da sprejemljivih cenah. 

Tako kot v Sloveniji, se trudijo tudi v drugih organizacijah in zato smo raznih simpatičnih inovacij, kot so hostel na ladji, v trupu Boeinga 747 ali v hiški na drevesu že skoraj navajeni. A ko pomislimo, da nas nič več ne more presenetiti, se kaj kmalu ugriznemo v jezik, da ne bi tega na glas izgovorili. 

Tokrat so za presenečenje poskrbeli v največji nacionalni mreži mladinskih prenočišč – v Deutsches Jugendherbergswerkoziroma Nemškem združenju mladinskih prenočišč, kjer so naredili korak naprej in kjer hostel pripeljejo tja, kjer so mladi. 

Vrhunsko opremljen dvonadstropni avtobus, ki je preurejen v hostel za dvanajst oseb so tokrat pripeljali na enega največjih glasbenih festivalov v Evropi »SonneMondSterne Festival« v Saalburg-Ebersdorf. 

Kaj ponuja hostel na kolesih je najbolje prikazano v kratkem video posnetku, v Sloveniji pa si le želimo, da bi nam hostel na kolesih tudi kdaj posodili za kakšen pomemben dogodek.

Vir in foto: Popotniško združenje Slovenije