Angažiraj se / Kultura

Celjski mladinski center je prostor svobodnih idej, druženja in učenja

18. 4. 2019 avtor: Celjski mladinski center

Celjski mladinski center je odprl video natečaj, ki je v sredini marca povabil k sodelovanju mlade talentirane glasbenike iz Celja in širše okolice, da predstavijo sebe in svoje delo. Prijave so bile odprte vse do konca marca, s 1. aprilom pa so razglasili zmagovalca. Prejeli so ogromno število prijav in se ob strokovnem posvetu odločili za dvojec iz Krškega, katerega sestavljata Nino Emanuel Kovač in Gal Filip Habinc, pod umetniškim nazivom Yung Voodoo & CDW. Nastopajoča sta bila nad organizacijo in dano priložnostjo navdušena, vsem ostalim prijavljenim pa so zagotovili, da bodo ostali v bazi podatkov v namen nadaljnjega sodelovanja.

Namen natečaja je dati mladim talentom, ki se ravno prebijajo na slovensko glasbeno sceno, prostor na odru, saj so prošnje za nastop skupin in posameznikom v mladinskem centru stalnica. Vsem se ustreči ne da, lahko pa se pomaga večini.

Tako so v Celjskem mladinskem centru povabili tri dobro znane mladeniče s Kamnika, ki na odru delujejo kot eno in so del hip hop scene – Matter. Prejšnji petek, 12. aprila 2019, so nastopili v dvorani mladinskega centra, ki je pokala po šivih. Pred Matter pa sta na oder stopila zmagovalca ”MCC Video natečaja”.

Na mladih svet stoji!