Vključenost

Civic Europe: razpis za partnerje

9. 3. 2020 avtor: Uredništvo

Civic Europe objavlja javni razpis za partnerske organizacije ali posameznike, v okviru katerega išče inovativne ideje, ki si prizadevajo povezati skupnost in krepiti aktivno državljanstvo na lokalni ravni.  

Kaj je Civic Europe? 

Gre za inkubator idej, ki podpira iniciative za krepitev družbene kohezije in aktivnega državljanstva na lokalni ravni v centralni, jugovzhodni in južni Evropi, tudi v Sloveniji. Civic Europe podpira lokalne, regionalne in nacioanlne akterje iz dvanajstih evropskih držav, ki so dejavne na področju državljanskih aktivnosti, spodbujanja kulture demokracije in participacije. Na leto sofinancirajo 15 lokalnih projektov z dotacijami do 50.000 EUR in jim zagotovijo mentorstvo in podporo pri realizaciji idej.

Civic Europe Challenge

Ideja razpisa izhaja iz dejstva, da organizacije, pobude in projekti, ki prikazujejo možnosti za življenje v raznolikosti najbolj učinkovito delujejo na lokalni ravni, saj izpolnjujejo specifične potrebe njihove lokalne skupnosti. Njihovo delo je mogoče razumeti kot aktivno sooblikovanje barvitega in živahnega življenja v skupnosti, ki gradi mostove, krepi državljansko kohezijo in ustvarja upanje v boljšo prihodnost.

Kdo se lahko prijavi?

Partnerske organizacije ali posamezniki so aktivni lokalni člani civilne družbe, ki podpirajo idejo Civic Europe in bodo pomagali pri njeni promociji v lokalni skupnosti. Glavna naloga partnerjev je, da preko svojih omrežij stopijo v stik in neposredno nagovorijo lokalne akterje in deležnike, katerih delo in motivacija sta v skladu z idejo tega razpisa. Organizacija ali posameznik mora zato imeti široko mrežo in povezave znotraj lokalne, regionalne in nacionalne civilne družbe, nekaj letne izkušnje delovanja v sektorju civilne družbe v državi na lokalni in / ali nacionalni ravni. Aktivnosti predvidoma bodo predvidoma potekale med  15. aprilom in 1. junijem 2020.

Rok za prijavo je četrtek, 12. marec 2020. 

Celotna razpisna dokumentacija je dostopna TUKAJ. Za več informacij se lahko obrnete na civiceurope@mitost.org.

Vir: MitOst
Foto: Unsplash