Mobilnost mladih / Neformalno izobraževanje

Delček sveta na obisku v Ljubljani

6. 1. 2023 avtor: Katoliška mladina

Na letošnjem Evropskem srečanju mladih (ESM) na severu Nemčije, v Rostocku, je bilo napovedano, da bo prihodnje že 46. srečanje potekalo v Ljubljani. Čeprav sta bili v Ljubljani organizirani že dve regionalni taizéjski srečanji, bo po Baslu, Madridu, Vroclavu in Rostocku prvič v Sloveniji potekalo celinsko srečanje mladih za novo leto.

Letos je od 28. 12. 2022 do 1. 1. 2023 to potekalo v Nemčiji. V sodelovanju z lokalnimi organizacijami ga je pripravila Taizéjska skupnost iz Francije. Na srečanju je sodelovalo 5.000 udeležencev, tja pa se je podalo tudi 200 Slovencev.

Namen ESM je, da bi mladi udeleženci poživili svoje duhovno življenje in postali nosilci miru, sprave in solidarnosti. Mladi so nastanjeni pri domačinih, ki jim nesebično odprejo vrata domov, in sodelujejo pri programu. V dnevu so organizirane tri molitve, poleg delavnic pa imajo udeleženci čas, da se spoznajo med seboj in pogovarjajo o aktualnih vprašanjih.

Priprava ESM je pomembna priložnost za vse prebivalce Ljubljane z okolico. Ti bodo lahko izkazali gostoljubje nekaj tisoč mladim, ki si želijo doživeti Ljubljano ter spoznati njene prebivalce. Mladi pa boste imeli priložnost, da v večjem številu sodelujete na srečanju in s svojimi talenti in sposobnostmi soorganizirate različne vidike srečanja (sprejem, logistika, glasba …).

Podrobnosti o ESM Ljubljana 2023/24 lahko spremljate na spletni strani Katoliška mladina.

Foto: Katoliška mladina/Marija Poklukar

Delček sveta na obisku v Ljubljani&url=https://www.mlad.si/delcek-sveta-na-obisku-v-ljubljani/&via=mlad_si" target="_blank">