Zaposlovanje

Deli svojo zgodbo in postani mladi dopisnik portala mlad.si

3. 3. 2022 avtor: Uredništvo

Odprti poziv za mlade dopisnike portala Mlad.si

Letošnje leto je evropsko leto mladih! Evropska komisija je leto 2022 posvetila vam mladim in tako postavila v ospredje pomen mladih in s tem tudi ponudila priložnost, da se sliši vaš glas. Zato si bomo tudi na spletnem portalu Mlad.si prizadevali, da bo slišan glas mladih s cele Slovenije.

Objavljamo odprti poziv za 12 mladih dopisnikov, ki se bodo pridružili naši uredniški ekipi in kot dopisniki s terena objavljali novice o aktualnem dogajanju s področja mladih in za mlade ter o dogodkih, povezanih z evropskim letom mladih v svoji regiji. Tako boste kot mladi dopisniki pridobivali dragocene izkušnje s področja novinarstva in urednikovanja spletnega portala.

Kdo lahko sodeluje?

Na odprtem pozivu lahko sodelujejo vsi mladi, od 16 do 29 leta starosti, ki bi se radi preizkusili v pisanju za spletni mladinski portal. Pomembne lastnosti, ki si jih želimo pri mladih dopisnikih, so radovednost, ustvarjalnost, odprtost in aktivnost.

Izbrali bomo po enega dopisnika iz vsake izmed 12 slovenskih regij – goriške, obalno-kraške, primorsko-notranjske, osrednjeslovenske, gorenjske, jugovzhodne Slovenije, posavske, zasavske, savinjske, koroške, podravske in pomurske.

Kako se lahko prijaviš?

V prijavo vključi kratek opis in novico (med 1500 in 2000 znakov s presledki) ali video za mlade o evropskem letu mladih, oziroma o aktivnem preživljanju prostega časa/dogodkih v mladinskih centrih in drugih mladinskih organizacijah v tvoji regiji. Novici lahko po želji dodaš tudi kakšno fotografijo.

Novico oziroma video nam pošlji na info@mlad.si – »za mlade dopisnike«, do torka, 24. maja 2022. V mailu navedite tudi, če se strinjate z objavo poslane novice na spletnem portalu Mlad.si.

Veselimo se sodelovanja z vami!