Angažiraj se

Delovna skupina MSS na področju trajnostnega razvoja

2. 2. 2022 avtor: Mladinski svet Slovenije

V Mladinskem svetu Slovenije od leta 2021 deluje delovna skupina za trajnostni razvoj mladih in mladinskih organizacij, v kateri članice in člani skrbijo za okoljski vidik trajnostnega razvoja mladinskih organizacij ter ozaveščanje mladih o okoljski prihodnosti.

S svojim delovanjem skupina podpira mladinske organizacije v trajnostnih odločitvah in išče rešitve na izzive mladinskih organizacij, s katerimi se srečujejo na področju naslavljanja tematik trajnostnega razvoja.

V skupino vabijo mlade posameznice in posameznike, predstavnike in člane mladinskih organizacij, ki si želijo biti aktivni na področju okoljske problematike in bodo s svojim delovanjem delili svoje znanje ter izkušnje pri razvijanju pobud, namenjenih mladinskim organizacijam in mladim. Delovanje delovne skupine je naravnano v smeri zagotavljanja kreativnega prostora in spoštovanja drug drugega, v katerem člani lahko izražajo in delijo svoja stališča ter s pomočjo drugih članov skupine in s podporo Mladinskega sveta Slovenije organizirajo akcije in pobude ter določajo usmeritve naslavljanja izzivov trajnostnega razvoja v mladinskih organizacijah. Člani skupine so v letu 2021 začeli tudi s pripravo priročnika, katerega vsebina bodo trajnostna priporočila za posameznike, mladinske organizacije in družbo. Vloga skupine je tudi zbiranje pobud mladih in mladinskih organizacij ter skrb za sodelovanje z odločevalci.

Delovna skupina se predvidoma sestaja enkrat mesečno oz. vsaka dva meseca (po potrebi in glede na čas članov delovne skupine). Skupina tesno sodeluje s podpredsednico Mladinskega sveta Slovenije za trajnostni razvoj Mio Zupančič.

Prosijo vas, da svojo zainteresiranost za sodelovanje potrdite tako, da izpolnite ta obrazec do 28. februarja 2022. Za dodatne informacije so vam na voljo na 040 480 411 (Martin).

Veselijo se sodelovanja z vami in vašega prispevka k trajnostni prihodnosti.