Mobilnost mladih

Dnevi Erasmus 2022

14. 10. 2022 avtor: Uredništvo

Med 13. in 15. oktobrom potekajo dnevi Erasmus – tridnevno praznovanje, ki poteka v Evropi in po svetu ter je namenjeno promociji evropskih vrednot, koristi mobilnosti in rezultatov projektov Erasmus+.

V okviru tega mednarodnega dogodka, ki letos sovpada s 35. obletnico znamenitega programa, se bo zvrstilo več kot 5000 dogodkov, tudi v Sloveniji.

Med drugim bodo na voljo predavanja, filmske projekcije, razstave, koncerti, spletni seminarji, dnevi odprtih vrat ali pričevanja. Ti dogodki bodo tudi priložnost za razpravo o temah, kot so državljanstvo in državljansko udejstvovanje, kultura in dediščina, ekologija, vključevanje in raznolikost. Dogodke, ki potekajo v Sloveniji najdete na naslednji povezavi.

„Mobilnost Erasmus je ena najbolj priljubljenih dejavnosti v EU. Program je splošno priznan kot odlična, koristna in vplivna izkušnja. Zahvaljujoč mobilnosti udeleženci pridobijo nova znanja in veščine, ki jim omogočajo uspeh v hitro spreminjajočem se gospodarskem kontekstu in družbi. To jim daje samozavest in ustvarjalnost, ki ju potrebujejo za sodelovanje in proaktivnost pri soočanju z velikimi izzivi današnjega časa, kot so podnebne spremembe ali digitalna preobrazba.”

Komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Mariya Gabriel

Teme teh dogodkov so vpete v duh letošnjega evropskega leta mladih.


Vir: Evropska komisija