Digitalizacija / Organizacije za mlade

Dnevni center Skupaj v skupnosti se seli na splet!

13. 11. 2020 avtor: Uredništvo

Da bodo z mladimi ohranili stik in jim pomagali zapolniti prosti čas, jih kaj novega naučili ter skupaj premagali morebitno osamljenost in dolgočasje, ki jo ustvarjajo ukrepi za zajezitev širjenja koronovirusa, so se v dnevnem centru odločili, da njihovo delo preselijo na splet. Zaposleni so staknili glave in v načrtovanje in izvedbo aktivnosti vključili njihove nepogrešljive prostovoljce. Skupaj jim je uspelo dogajanje, v mladinskem centru Skupaj v skupnosti, prilagoditi trenutni situaciji in pripravili so pester izbor aktivnosti, ki so na voljo mladim. Vsak dan nekaj drugačnega in zanimivega, zato verjamejo, da se bo za vsakogar našlo nekaj.

Ob ponedeljkih bo potekala Zabavna angleščina od 16.00 do 17.00 ure s prostovoljko Irene, ki je v Sloveniji na Erasmus izmenjavi. Da bodo mladi lahko utrdili in preverili svoje znanje, bo zanje pripravila tudi kviz v aplikaciji Kahoot!.

Torek je dan za čvek. Čvekalnica bo potekala med 15.00 in 16.00 uro.

Sreda je namenjena glasbi v Glasbenem džemu in kvizu Zabavna matematika. Glasbeno delavnico bo vodila njihova prostovoljka Gaja. Potekala bo od 17.00 do 18.00. Računanje pa bodo mladi vadili v aplikaciji Kahoot!.

Kreativnost bodo mladi lahko izrazili na Ustvarjalnici, vsak četrtek med 15.00 in 16.00 uro.

Ob petkih pa bodo mladi kuhali na Kuharskem žuru in tako dobili super ideje za pripravo slastnega obroka ali sladice, s katerimi bodo lahko razvajali svoje bližnje. Kuhali bodo med 14.30 in 16.00.

Za mladeso pripravili tudi kviz Z zabavo do novega znanja, ki bo poskrbel za njihovo splošno razgledanost in večjo informiranosti.

Vse aktivnosti bodo potekale preko platforme ZOOM.

Ob vseh skupinskih dejavnostih pa vzporedno potekajo še individualne aktivnosti:

Sodelovali bodo na projektu ”MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE” Ane Petrič iz DEOS Centra starejših Notranje Gorice in v sodelovanju z otroki, mladostniki, njihovimi starši in prostovoljci izdelali veliko kratkih pisem ali voščilnic z lepimi željami in pozitivnimi mislimi za starejše. Tako bodo skupaj pripomogli k cilju narisati nasmeh na obraz čim več starostnikom, ki nimajo svojcev.

Pišete jim lahko na dnevni.center@skupajvskupnosti.si ali pa obiščete njihovo Facebook stran in jim sledite preko Instagrama

Vir: Mladinski center Skupaj v skupnosti