Okolje in trajnost

Dogodek »Delujmo zeleno« v Celjskem mladinskem centru

27. 5. 2022 avtor: Celjski mladinski center
Dogodek »Delujmo zeleno« v Celjskem mladinskem centru

Vljudno vabljeni na dogodek »Delujmo zeleno« v organizaciji Informacijske točke EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra. Dogodek se bo odvil v atriju Celjskega mladinskega centra, v petek, 3.6.2022, s pričetkom ob 10.30 uri.

Dogodek se bo pričel z odprtjem in ogledom razstave Zavoda Ekopren o podnebnih spremembah, nadaljeval pa z neformalnimi omizji z mladimi in pogovorom na temo kaj lahko storimo mi in EU za ohranjanje okolja ter v boju proti podnebnim spremembam. Dogodka se bo udeležila tudi vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, dr. Jerneja Jug Jerše, ki bo aktivno sodelovala v razpravi z mladimi s pričetkom ob 11.00 uri. Po razpravi pa boste tudi zavihali rokave in zasadili zelišča, dišavnice, medovite rastline ter okrasno drevje.


Program dogodka Delujmo zeleno

10.30 – 11.00 –> otvoritev razstave o podnebnih spremembah »Kaj lahko storim v boju proti podnebnim spremembam?« (Zavod Ekopren)
Kratek opis razstave: “Čeprav ima povprečen človek majhen vpliv na omejevanje izpustov toplogrednih plinov, lahko z osebnim ravnanjem močno pripomore k zavedanju problematike med politiki in vodstvi podjetij. Slednji lahko prevzamejo odločilno vlogo za borbo proti škodljivim vplivom podnebnih sprememb. S postavitvijo razstave lahko naše prebivalce in zlasti mladino na zanimiv način spodbudimo k ustreznemu ravnanju in zavedanju problematike!”

11.00 – 11.30 –> neformalna omizja z mladimi in pogovor

11.30 – 13.00 –> zasaditev zelišč, dišavnic (rožmarin in sivka) in medovitih rastlin ter okrasnega drevja 


Vabljeni!