Zabava in prosti čas

3D prasci + Cona 40 – Center mladih Koper

24. 10. 2023 avtor: Center mladih Koper
plakat

3D Prasci je iz osnovne definicije prasca: “1. ekspr. prašič: lačen prasec kruli; krmiti, zaklati prasca; krma za prasce / odstaviti prasce; prašišče, pujske 2. ničvreden, malovreden človek, kateri prasec nas je izdal / kot psovka; prekleti prasec / pohotno; stari prasec ga je spet nadlegoval in analno maltretiral,” postopoma prešla v stabilno, a dobro namazano progresijo zvoka, podprtega z zalogo svinjske masti iz bližnje mesarije, kjer se kolje prašič v zimskih mesecih.

Vse skupaj je potrebno dobro spirati z domače pridelanimi vinskimi kapljicami, ki naj ob poslušanju tečejo po meri poslušalca. Brez vpliva ali z njim se ustvarjalnosti treh pujsov ne reže kril, saj še nismo za odpis. Redili se bomo še naprej in se poigravali z elementi različnih glasbenih zvrsti in z različnimi inštrumenti, od popendurka in harmonike, preko ritem sekcije in strunskih glasbil, vse tja do elektronsko zmasirane glasbene požrtije. Svinjske dobrote radi postrežemo vsem, ki poslušajo, za tiste, ki bolj verjamejo na otip pa špilamo še bolj naglas, da jim preravintamo bobenčke. Zasedbo sestavljamo Jure Duh (kitara, vokal, synth), Dejan Slak (bas kitara, vokal, klaviature) in Marko Grubar (bobni in različna presenečenja)

Cona40 je petčlanska glasbena skupina iz Kopra, ki svoj zvok črpa iz rezervoarjev funka in diska prek
filtrov moderne indie pop glasbe. Avtorske pesmi se postopoma kalijo in brusijo že zadnji dve leti, konec letošnjega oktobra pa izide tudi prvi videospot avtorske pesmi z naslovom Telo. Zasedbo sestavljajo Martin Pinter (kitara, vokal), Črt Markočič (kitara), Matic Isovski (bas), Tine Vidmar (bobni) in Timotej Majer (klaviature).

Dogodek omogočata Center mladih Koper ter Mestna občina Koper. Vstopnina za mlade do 30. leta je 5 evrov, za starejše od 31. let pa 8 evrov.