Kultura

Alja Horvat: Začetek

27. 1. 2023 avtor: Uredništvo

Vljudno vabljeni na odprtje samostojne razstave umetnice, mednarodno priznane ilustratorke, slikarke in oblikovalke Alje Horvat z naslovom Začetek, ki bo v petek, 27. januarja ob 18. uri v razstavišču artKIT.

Alja Horvat večinoma dela z grafično tablico, obožuje pa tudi tradicionalno slikanje z olji. Oblikovala je za podjetja, kot so Barcaffe, Anthropologie, Urban Outfitters, FILA, Jeruzalem Ormož itd. Razstava obravnava raznobarvne vzorce, ki se med seboj prepletajo, povezujejo ter dopolnjujejo. Navdihuje jo vse, kar jo obdaja, predvsem narava in muzeji.

Umetnica, ki je sicer najbolj poznana po svojih ilustracijah in upodobitvah žensk, se tokrat usmerja predvsem v upodabljanje cvetlic in cvetličnih vzorcev odprtih za interpretacije. V Aljinih vzorcih prevladuje brezskrbna narava, ki nas popelje izven okvirjev današnjih problemov sveta.

Alja Horvat je tudi del Forbesove lestvice 30 Under 30 Art & Culture 2020, leta 2019 pa je prejela tudi modno nagrado Elle Style Fashion Award za mlade talente.

Razstava bo v razstavišču artKIT za ogled na voljo od 27. 1. do 25. 2. 2023.

Vir: Kulturno izobraževalno društvo KIBLA

Naslovna fotografija: Alja Horvat, Polje rož, 2023, digitalna risba