Okolje in trajnost

Bite of Art – predstava umetniške skupine “MUE”

9. 10. 2023 avtor: TiPovej, Zavod za ustvarjalno družbo

V okviru mednarodnega projekta “Bite Of Art 2.0” Zavod TiPovej! in z Javnim Zavodom Mladi Zmaji organizirata festival sodobne umetnosti, ki bo potekal v Ljubljani, med 9. 10 in 13. 10. 2023.

Festival naslavlja temo okoljskih sprememb in poteka pod okriljem slogana “Prihodnost Evrope: Koda Zeleno”. Predstavljena bodo 4 družbeno angažirana umetniška dela mladih performativnih umetnikov iz cele Evrope, ki s svojimi deli naslavljajo izzive in vprašanja povezana z okoljem in podnebnimi spremembami. 

Pprvi dogodek, si lahko ogledate v torek, 10. 10 2023 ob 12.00 uri na lokaciji Špica park. Umetniška skupina “MUE” bo predstavila sovje umetniško delo, ki vključuje filter za vodo izdelan iz človeških las (1kg), ki lahko absorbira do 8 litrov oljnih madežev. S plesno koreografijo v vodi bodo umetniki performativno aktivirali filter, ki bo prečistil (del) naše Ljubljanice.

Vabljeni!

Več informacij in celoten program festivala najdete tukaj. Za dodatna vprašanja pa lahko pišete na info@tipovej.org ali pokličete na 041/772-705.