Izobraževanje / Mladinsko delo

Brezplačni seminar: Postani inštruktor mladinskih delavnic

29. 12. 2023 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina
plakat

V našo družbo vabimo mlade (18-30 let), ki bi želeli pridobiti naziv inštruktor mladinskih delavnic.

V intenzivnem, a sproščenem, zabavnem, iger in izzivov polnem seminarju za prostovoljce bomo pridobili številna nova znanja in veščine za delo z mladimi. Seminar je poln socialnih, fantazijskih iger, debat in diskusij, timskega dela in drugih pedagoških prijemov, ki nam bodo služili kot super predpriprava za izvajanje mladinskih delavnic (pa tudi za lastno osebnostno rast).

Termin seminarja:

Kaj lahko na seminarju pričakujem?

Pričakuješ lahko družbo mladih, ki se damo na kup z namenom, da usvojimo dragocene izkušnje, spretnosti, tehnike in didaktične metode za delo z mladostniki. Po usposabljanju si nato polno opremljen za samostojno izvajanje mladinskih delavnic po programu Društva za preventivno delo. Mladinske delavnice izvajaš na ajdovskih in vipavskih osnovnih šolah, odvisno od dogovora z lokalnim koordinatorjem Mladinskih delavnic, tj. Hišo mladih. 

Z usposabljanjem pridobiš:

  • razumevanje dinamike ter znanje in veščine vodenja najstniške skupine uporabnikov
  • osnove načrtovanja in izvedbe delavnic
  • izkušnje s področja dela z mladostniki
  • prenos teoretičnega znanja v prakso
  • naziv inštruktor/-ica programa Mladinske delavnice
  • osebno in profesionalno rast
  • referenco pri iskanju zaposlitve (potencialni delodajalci nas poznajo!)
  • nova poznanstva

Usposabljanje poteka v obliki igre, izkustvenega učenja, delavnic, interakcij, demonstracij ipd. 

Komu je seminar namenjen? 

Seminar je namenjen mladim 18-20 let, in je kot nalašč za študente absolvente ali pavzerje, brezposelne mlade ali ostale, ki bi svoj prosti čas želeli nameniti višjemu cilju – preventivnemu delu z mladostniki.

Če se odločim za seminar, kaj je moj prvi korak?

Prvi korak je, da nas kontaktiraš na sara.bone@mc-hisamladih.si, nas pokličeš na 041 945 392 ali, še bolje, nas osebno obiščeš v Hiši mladih (Pale, Ajdovščina), in odgovorili ti bomo na vsako vprašanje. Skupaj bomo dorekli vse podrobnosti sodelovanja. 

In potem se odpraviš v Ljubljano, kjer se boš v družbi sovrstnikov imel fajn, zraven pa pridobil še veliko uporabnega znanja. Seminar je zate popolnoma brezplačen, kot prostovoljcu pa ti potem nudimo ugodnosti in povračilo stroškov, skladno z Zakonom o prostovoljskem delu. 

Kot prostovoljec se nato po svojih (časovnih) zmožnostih vključuješ kot izvajalec mladinskih delavnic na osnovnih šolah v lokalnem okolju (Ajdovščina in Vipava). Delavnice izvajaš skupaj s še enim prostovoljcem, in sicer po predhodnem dogovoru s koordinatorjem programa (Hišo mladih). Ta ureja vse organizacijske zadeve, ki se tičejo usklajevanja s šolami, oblikovanja urnikov, poročanja ipd.

Veseli te bomo! Prijavi se na povezavi.