Digitalizacija

Cyber Night 2022

7. 10. 2022 avtor: Uredništvo

Cyber Night je največje slovensko varnostno tekmovanje, ki omogoča posameznikom da se soočijo z različnimi izzivi s področja kibernetske varnosti, si pridobijo nova znanja in izkušnje ter se tudi medsebojno povežejo.

Dogodek bo letos potekal 7. oktobra v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije s pričetkom ob 17.00 uri. Udeležijo se ga lahko vsi, ki se navdušujejo nad informacijsko varnostjo in vsi, ki so željni novega znanja na tem področju. Izzivi bodo primerni za igralce vseh ravni – od veteranov do tistih, za katere je to prvo tekmovanje Capture The Flag (CTF) in bodo zajemali področja kriptografije, obratnega inženirstva, stenografije, izkoriščanja spletnih in strežniških ranljivosti ipd.

Za reševanje izzivov pa ne bo zadostovalo samo programersko znanje, ampak bo potrebno tudi kreativno razmišljanje in sposobnost reševanja problemov. Tekmovalci bodo lahko tekmovali posamično ali v ekipah, zmagovalec oziroma zmagovalna ekipa pa bo tisti z največ rešenimi izzivi in s tem največjim številom točk.

Če boste prihodnje leto stari med 16 in 25 let ter radi spoznavate nove dežele in ljudi, pa je Cyber Night tudi priložnost za uvrstitev v ekipo, ki bo Slovenijo zastopala na tekmovanju mladih talentov iz kibernetske varnosti European Cybersecurity Challenge 2023 (ECSC 2023) v Hamarju na Norveškem.

Dogodek organizirajo Sekcija za kibernetsko varnost pri GZS-ZIT, IKT-Horizontalna mreža, Projektna pisarna GZS in Urad Vlade RS za informacijsko varnost (URSIV), ki ga tudi sofinancira.

Za udeležbo na dogodku je obvezna predhodna prijava.

Vir: Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost