Digitalizacija / Neformalno izobraževanje

Delavnica Canve

20. 1. 2023 avtor: Kulturni center Semič

Kulturni center Semič vas vabi na delavnico CANVE v petek, 27. januarja, ob 18. uri v KC Semič. S seboj imejte prenosni računalnik.

Canva je avstralska platforma za grafično oblikovanje, ki se uporablja za ustvarjanje grafik in predstavitev družbenih medijev. Aplikacija vključuje tudi že pripravljene predloge, ki jih lahko uporabljajo uporabniki. Platforma je brezplačna in ponuja plačljive naročnine, kot sta Canva Pro in Canva for Enterprise za dodatne funkcije. Leta 2021 je Canva predstavila orodje za urejanje videa. Uporabniki lahko plačajo tudi fizične izdelke, ki jih je treba natisniti in poslati.

Na Canvo lahko celo naložite svoje fotografije in jih dodate predlogam z uporabo vmesnika povleci in spusti. Kot da bi imeli osnovno različico Photoshopa, ki je brezplačna in za uporabo ne potrebujete obsežnega znanja o urejanju fotografij.

Mladi lahko Canvo izkoristite za pisanje življenjepisa, ustvarjanje vabil za dogodke (sploh, če ste v kakšnem zelo aktivnem društvu), predstavitve (za dijake in študente). Delavnica je brezplačna!

Prijave zaželene na muzej@kc-semic.si ali na 030 722 043.