Aktivno državljanstvo / Mobilnost mladih

Delavnica: Politični ABC

22. 4. 2024 avtor: Uredništvo
banner

Zavod APGA vabi na brezplačno izobraževalno delavnico. Delavnica je namenjena mladim od 18 do 30 let. Izkoristite priložnost! Pridobite uporabno znanje o vključevanju v politiko ter aktivnem državljanstvu. Delavnica bo potekala v ponedeljek 22. in sredo 24. aprila 2024 v Ljubljani, od 16.00 do 19.00, vodil jo bo dr. Tadej Rifel. Točno lokacijo še sporočimo.

Štirje udeleženci izobraževalne delavnice bodo tudi izbrani, da se udeležijo brezplačnega potovanja v Antalyo (Turčija). Potovanje bo trajalo med 6. in 12. junijem 2024.  Udeleženci se bodo skupaj s sovrstniki iz 7 drugih držav partneric projekta udeležili simuliranega parlamenta. Potujte in spoznajte sovrstnike iz drugih evropskih držav! Izrazite svoje politične ambicije, želje in prepričanja ter začnite ustvarjati pot v boljšo prihodnost. Ne zamudite priložnosti!

Prijave za udeležbo na izobraževalni delavnici zbiramo do 19. aprila 2024.

Dogodek je objavljen tudi na facebook strani Zavoda APGA.


Več o projektu

D.R.E.A.M.LAND – Developing Routes of Europe’s future through non-formal learning with Active youth Members je projekt, ki se osredotoča na reševanje problemov, s katerimi se srečujejo mladi pri razumevanju političnih odločitev in dostopu do odločevalskih mehanizmov. Cilj projekta je izboljšati politično pismenost mladih ter spodbuditi mlade k aktivnemu vključevanju v civilno družbo in politično življenje na lokalni, nacionalni in evropski ravni.

Rezultati analize, ki smo jo tekom projekta izvedli, kažejo, da so mladi v Sloveniji sicer pretežno zadovoljni s svojim položajem v družbi, vendar pa menijo, da niso dovolj zastopani in da težave, s katerimi se soočajo, niso dovolj slišane in premalo resno obravnavane. Mladi si želijo biti bolj vključeni v politično sfero. Pogosto pa se zgodi, da niso dovolj seznanjeni z možnostmi in načini vključevanja. Verjamejo, da potrebujejo več znanja, več politične pismenosti in več informacij o tem, kako postati aktivnejši državljani in kako se vključevati v procese političnega odločanja.

Projekt D.R.E.A.M.LAND mladim daje priložnost, da preko izobraževalne delavnice pridobijo znanje, ki jim bo omogočilo aktivnejšo participacijo v civilni družbi in političnem življenju ter jim dalo zagon za vključevanje v lokalno, nacionalno in evropsko politiko.

Projekt mladim omogoča, da se med seboj povežejo ter pridobijo prostor, ki jim bo omogočal izraziti njihove politične ambicije, želje in prepričanja, ki prispevajo k boljši prihodnosti. 

Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije, v njem sodeluje 8 organizacij iz Turčije, Belgije, Italije, Švedske, Finske, Makedonije, Francije in Slovenije.

Spletna stran projekta: https://dreamland-project.eu/

Spletna stran Zavoda APGA

Zavod APGA