Zdravje

Festival duševnega zdravja vabi tudi mlade!

8. 5. 2023 avtor: Uredništvo
festival duševnega zdravja

Zavedanje, kako pomembno je duševno zdravje, je v družbi še vedno premalo prisotno, kar je bilo še posebej jasno vidno v času pandemije. Da bi okrepili zavedanje o pomenu duševnega zdravja, Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) organizira Festival duševnega zdravja. Ta se bo odvijal v četrtek, 18. maja 2023, med 10. in 19. uro na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Kaj se bo dogajalo?

Na Festivalu duševnega zdravja bodo imeli obiskovalci priložnost, da se na štiridesetih stojnicah spoznajo z raznolikimi programi in aktivnostmi na področju duševnega zdravja, se pogovarjajo z osebami, ki imajo izkušnje okrevanja po duševni stiski, se udeležijo desetih vsebinsko različnih predavanj o skrbi za duševno zdravje, se udeležijo trinajstih delavnic, kjer bodo pridobili praktične veščine za krepitev svojega duševnega zdravja, ter sodelujejo v pogovorih na temo duševnega zdravja.

Namen prireditve je, da ljudem različnih starosti, mladostnikom, odraslim osebam, staršem, delovno aktivnemu prebivalstvu in starejšim, približajo vsebine, ki pomagajo pri krepitvi in ohranjanju duševnega zdravja.

Prireditev je pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar, kar pomeni spodbudo tudi prihodnjim prizadevanjem za skrb za duševno zdravje v Sloveniji. Za udeležbo na predavanjih in delavnicah je potrebna predhodna prijava.

Festival duševnega zdravja je priložnost, da se osredotočimo na svoje duševno počutje in skupaj prispevamo k boljšemu duševnemu zdravju v Sloveniji. Prireditev so podprla številna ministrstva, Mestna občina Ljubljana in Slovenska tiskovna agencija (STA).

V času, ko se soočamo z izzivi in stresnimi situacijami, je skrb za duševno zdravje še toliko bolj pomembna. Na Festivalu duševnega zdravja se bo tako odvijalo več dogodkov:

Tudi za duševno zdravje mladih

V sklopu Festivala duševnega zdravja bo več aktivnosti namenjenih tudi mladim posameznikom – tako se obetajo: