Zabava in prosti čas

KOIKOI + Kameniak @ CMK

16. 8. 2023 avtor: Center mladih Koper
koikoi in kameniak

Prvi septembrski vikend bo CMK gostil srbske indie prvake KOIKOI, družbo na odru pa jim bodo delali celjski Kameniak.

KOIKOI
Beograd, Srbija

KOIKOI so genre-fluid, ass-moving in mood-swinging indie-rock bend iz Beograda, Srbije, ki je hitro postal eno najbolj vročih novih imen na indie sceni bivše Jugoslavije. S svojim čudovitim prvencem ‘Pozivi u stranu’ (Moonlee Records, 2021) in energičnimi koncerti si hitro pridobivajo nove oboževalce na preseku med bliščem mainstreama in intimo podzemlja.

KOIKOI nase opozarjajo s sodobnim transžanrskim izrazom na vozlišču avtohtone glasbene dediščine, sodobnih zahodnih trendov in ljudskih tradicij. Njihova glasba prinaša privlačno obliko drugačnega popa, ki je v isti sapi svilnato blagozvočen in igrivo hrupen, radijsko senzibilen in rockersko silovit, vselej pa ovit v tančico hipnotičnega balkanskega melosa, prepleta ekstaze in nostalgije. Prepoznavna so tudi zanosna žensko-moška večglasja s svojstvenim seksapilom, ki zaokrožuje njihov glasbeni izraz.

V zadnjih dveh letih je KOIKOI osvojil najpomembnejše glasbene festivale na območju nekdanje Jugoslavije (Exit, INmusic, Arsenal, MENT) in igral na številnih festivalih po Evropi (Eurosonic, Tallinn
Music Week, Peel Slowly And See, PIN Conference Skopje, Sharpe Bratislava), za katere je prejel navdušujoče kritike. Skupina KOIKOI je bila tudi nominirana za nagrado Music Moves Europe Awards
2023, ki jo podelujeje festival ESNS.

KOIKOI je biser za vse, ki ste že zdavnaj spoznali, da je napredni pop novi punk.

KAMENIAK
Celje, Slovenija

Kameniak je svež sestav iz Celja, ki iz svojega zaklonišča prihaja na plano dihat svež Cinkarniški zrak. Udarna trio zasedba svoje vplive išče v Ameriškem Palm springsu, vendar je odmik od klasičnega desert rocka viden v Seatelskih ter post punk referencah. Zanimiva žanrska ozadja članov in produkcijski DIY dajeta bendu edinstven zvok, ki vam naježi dlake. Skupina junija 2023 izda razgiban prvenec Kameniak I, ki pa že nestrpno čaka rojstvo njegovega brata brata Kameniak II, ki bo izšel v septembru. Gregor Orožim na kitari in vokalu, Vid Verdev na basu in vokalu ter Tijaž Messec na bobnih.

Vstopnina