Kultura

Koncert: 16. Trobenta poje

18. 11. 2022 avtor: Kulturni center Semič

Kulturno umetniško društvo godba na pihala Semič vas vabi na tradicionalni koncert 16. TROBENTA POJE v nedeljo, 4. decembra 2022, v KC Semič ob 17.00 uri. Semiška godba je specifična po temu, da imajo kar 50% članov otrok in mladine, ki se pridno udeležuje vaj in se vam želijo predstaviti. Njihova posebnost je tudi, da imajo novega, mladega dirigenta 24-letnega Marka Brodariča.

Marko je z glasbo je v stiku že od malih nog, resno izobraževanje pa je začel na Konservatoriju za glasbo Jurij Slatkonja Novo mesto, kjer se je pod mentorstvom Aleša Makovca učil igranja na orgle in dirigiranje. Tudi po končanem šolanju je ostal aktiven na konseravtoriju, kjer je pod Vokalno akademijo sodeloval pri večjih projektih, kot so izvedbe oper Krst pri Savici, Pod svobodnim soncem in Deseti brat ter tudi večja vokalno-instrumentalna dela, kot recimo Rutterjev Rekvijem in Makovčev Te Deum. Zadnjih 5 let z bratom uspešno vodita Mladinski pevski zbor sv. Nikolaja v Metliki, ki poleg petja pri nedeljskih svetih mašah, redno pripravlja koncerte ter gostuje tudi drugod po Sloveniji.

Cena vstopnic je 8,00 €. Naši mladi godbeniki pa pravijo “povej jim, da smo se resnično dolgo pripravljali in pridno vadili za ta koncert”. Se vidimo?

Prodaja vstopnic poteka v TIC-u Semič in uro pred koncertom v KC Semič.

Rezervacija vstopnic poteka na
T.: 040 625 148
E.: tic@ticsemic.si

Več o mladih tukaj.