Zabava in prosti čas

Koncert: David Mozetič 5tet & Divje jezero

27. 12. 2022 avtor: Center mladih Koper

Lepo vabljeni na po-novoletni jazz večer v Center mladih Koper, v petek, 13. 1. 2023, kjer bodo svoja dela predstavili Divje jezero in David Mozetič 5tet, ki je spomladi izdal tudi nov album.

 VSTOPNINA:
– mladi do 30. leta: 3 €
– mladi od 31. leta: 5 €


DAVID MOZETIČ 5TET 
David Mozetič je svojo glasbeno pot začel v Podružnični glasbeni šoli Šempeter. Iz saksofona je diplomiral na Koroškem konservatoriju za glasbo v Celovcu v razredu pri priznanem saksofonistu Michael Erianu. Aktivno sodeluje z različnimi zasedbami, od manjših jazz ansamblov pa vse do big bandov (Big Band Nova, Big Band Gverillaz, Big Band Cerknica). Udejstvuje se tudi kot skladatelj in aranžer glasbe. Glasbo piše predvsem za svojo zasedbo David Mozetič 5tet, s katero je leta 2021 izdali prvi avtorski album Towards New Horizons. V Glasbeni šoli Nova Gorica se je zaposlil leta 2018. Njegovi učenci se udeležujejo različnih glasbenih mednarodnih in državnih tekmovanj in prejemalo visoke ocene ter uvrstitve.

Zasedba:
David Mozetič – saksofon, flavta in kompozicije
Marko Čepak Maki – kitara
Blaž Pahor – klavir
Ilj Pušnik – kontrabas
Gašper Peršl – bobni

Poslušaj tukaj.

DIVJE JEZERO 
Divje jezero je zasedba doma iz Idrije, ki že več kot deset let navdušuje s svojim glasbenim avanturizmom. Ko je še kot dete izplavala iz »Divjega jezera« (2009), se je podala v »Mestni vrvež« (2015), po “Pobegu iz blodnjaka” (2017) pa je naposled stopila »Korak iz okvirjev«! Album, ki ga je izdala založba Celinka, je njen tretji studijski v presledku petih let, z njim je zasedba zrasla v sekstet, integrirala v svoje vrste vokalista ter z novim albumom zgolj potrdila svojo nezlomljivo vero v lastno glasbeno vizionarstvo, temelječo na krepostnem navdihovanju nad svetovnimi pridobitvami progresivnega rocka in artrockovske fuzije.

Zasedba:
Alen Bogataj – bas
Luka Čibej – bobni
Aleš Golja – kitara
Žiga Kovačič – klaviature
Tomi Peljhan – saksofon
Žan Sedej – vokal

Poslušaj tukaj.

*Dogodek omogočata Center mladih Koper ter Kulturno društvo Ambiental Performances*

Koncert: David Mozetič 5tet & Divje jezero&url=https://www.mlad.si/dogodki/koncert-david-mozetic-5tet-divje-jezero/&via=mlad_si" target="_blank">