Zabava in prosti čas

Koncert LUMA + Ingrit Schuller

24. 2. 2023 avtor: Center mladih Koper

Nadomestni datum je padel: pomlad bodo v Centru mladih Koper, v petek, 17. marca, pričakali s konglomeratom luminiscenčnih indie šulnov, ki ga sestavljata zasedbi LUMA ter Ingrit Schuller! 


LUMA
LUMA je mlad duet, ki ga sestavljata Lucija Harum in Martin Vogrin.
Pri ustvarjanju ju povezuje skupna ljubezen do mešanja različnih slogov popa in alternativne glasbe, v katero rada vneseta malo mistike in temačnosti, obenem pa jo podkrepita z modernimi ritmičnimi vzorci.
Širši javnosti sta se predstavila na EMI 2022, kjer sta požela burne odzive, tako v tujini kot doma. Skladba “All in”, s katero sta zasedla četrto mesto, je postala zelo priljubljena na Spotifyju in ostalih digitalnih platformah. Njuna singla “Promises” in “Poco a poco” smo lahko že pred EMO slišali na frekvencah Vala 202 in nekaterih drugih slovenskih radijskih postajah, pred kratikim pa sta izdala še četrtega, z naslovom “Love Again”, ki je postal tudi popevka tedna na Valu 202. Za dosežke v letu 2021 sta bila nominirana za Zlato piščal v kategoriji “novinec leta”.


INGRIT SCHULLER
Psihadelična, enigmatična zasedba INGRIT SCHŰLLER je inštrumentalno gledano klasičen kvartet. Melanholične žalostinke se dopolnjujejo z živahnimi, a še vedno temnimi ritmi. Navkljub navidezni kitarski podrejenosti glasbenega ustvarjanja, je skupina daleč od klasičnega rockovskega žaganja. S kitarsko manipulacijo na trenutke ustvarja vtis elektronskih žanrov in s tem prečisti žanrske stereotipe. Postpankovsko vulgaren vokal, ki udarja prek melodičnih delov, poda skupini prepoznaven šarm in poslušalca navdahne s svežo doktrino šoka. Na odru smo jih lahko poslušali z različnimi tujimi izvajalci podobnega žanra, The Telescopes, New Candys, NONN, Chicos de Nazca, Johnny & the Rotten …


Vabljeni!