Zabava in prosti čas

Mariborski drag show: Terme Vulva

23. 4. 2024 avtor: MKC Maribor
šov

V soboto, 27. aprila, bodo na oder Kulturnega inkubatorja stopile kraljice preobleke, mariborske dregice Haus of Vulva. Pripravile so drag, kot ga Mariboru še niso pokazale.

Na oder Kulturnega inkubatorja v soboto, 27. aprila 2024, prihajajo prav posebne gostje: visoka bradata teta, ostrojezična boginja, opulentno dekle in teatralna koketa. Nastopile bodo namreč kraljice preobleke iz zasedbe Hous of Vulva. Vabijo na sproščujoč tretma, saj bodo Kulturni inkubator spremenile v Kulturne terme. Obljubljajo drag, kot ga v Mariboru še niso pokazale. Zanj so potrebne predhodne prijave.

Karmen Daš, Vera Vulva, Patricia Vulva, Dia Vulva so članice prve štajerske drag queen skupine Hous of Vulva. Ustanovile so jo leta 2019. V Mariboru so Hous Of Vulva nastopile tudi na 3. Paradi ponosa Maribor, ki je septembra 2023 potekala v organizaciji MKC Maribor. »Hvaležne in ponosne smo, da smo bile vključene v program Parade ponosa Maribor 2023, saj so take priložnosti nepogrešljive za queer mladino in ker je pomembno, da se tudi v Mariboru ustvarja queer joy.«

Zdaj se pod okriljem MKC Maribor vračajo na mariborski oder in vabijo na prav poseben tretma.

»V sklopu paradnega programa lahko letos od nas pričakujete nenavadne ideje, audio-vizualne izkušnje in modo! Drag, kot ga Mariboru še nismo pokazale.«

Asortiman osebja za vse čute bodo sestavljale kraljica žnablanja Karmen Daš, brkata lepotica Vera, modna papaja Patricia in zgovorna soseda Dia Danica. Show bo, kot se za zgovorno sosedo spodobi, povezovala Dia, ki rada zagrabi mikrofon. Kdor si želi drag show ogledati v živo, se mora predhodno prijaviti na spodnji povezavi, saj je število mest v Kulturnem inkubatorju omejeno.