Kultura

Mlade kantavtorice bodo predstavile svoje delo

14. 7. 2023 avtor: Uredništvo
koncert v baru Prulček

V baru Prulček v Ljubljani prav vsak večer v Ljubljani gostujejo mladi glasbeniki, nekateri med njimi dobijo svojo prvo priložnost za nastop. V sredo, 26. julija, bodo nastopile mlade glasbenice 3:rma (SI) * Hella (BE) / Female vocal bands, apa, ki prihajajo iz Belgije.

3:rma je kantavtorski projekt kitaristke Urške Supej in vokalistke Maše But. Projekt, ki gradi most med glasbo in poezijo, katerih avtorici sta Urška in Maša, plava v jazzovskih, pop in folk vodah ter se dotika tematik kot so feminizem, brezizhodna razmerja, vera ipd. Glasbenici iščeta inspiracijo v kantavtorjih, kot so Bob Dylan, Laura Marling in Leonard Cohen ter pesnikih, kot so Edna Saint Vincent Millay in Emily Dickinson.

Zasedba:
Urška Supej – kitara
Maša But – vokal
Anja Hrastovšek – spremljevalni vokal

Predskupina:
Hella je vokalni folk ansambel z vokalistkami iz Flandrije. Izvajajo priredbe tradicionalnih melodij ter svoje lastne skladbe, navdihnjene s skandinavskimi zvoki in zborovsko glasbo. Med njihovim nastopom boste spoznali te štiri ženske glasove in njihove čiste, tople in barvite melodije.

Zasedba:
Eline De Coninck, Kalinka Verschraegen, Lotte Pauwels in Ahanna Verschraegen – vokal 

Mlade glasbenice bodo predstavile projekt, ki predstavlja kontrast med spevnimi melodijami in težkimi tematikami, kot je na primer življenjski kontrast med idealom in realnostjo. Avtorice želijo na tak način, skozi lepo in poslušljivo glasbo, spodbuditi razmišljanje o temah in problemih, ki jih ljudje pogosto preslišimo in spregledamo.

Pripravila: dopisnica Špela Ferlin

Foto: Facebook/Prulček, 3:rma (SI) * Hella (BE) / Female vocal bands