Kultura / Zabava in prosti čas

Mladi vabljeni na filmsko delavnico v Krško

16. 2. 2024 avtor: Uredništvo
kamera

V času zimskih počitnic bodo v Luksuz Produkciji od 26. do 28. 2. pripravili filmsko delavnico za mlade med 13. in 18. letom starosti. Delavnica bo potekala vsak dan od 10. do 15. ure.

Filmske delavnice Luksuz produkcije otrokom in mladostnikom omogočajo učno okolje, v katerem se lahko pobliže seznanijo z umetnostjo in obrtjo ustvarjanja filmskih ter medijskih vsebin, in možnost razvoja lastnega glasu in kreativnosti. Pri Društva zaveznikov mehkega pristanka so zavezani izboljševanju medijske pismenosti med otroci in mladino prek ponujanja učinkovitih orodij, s katerimi bodo lahko uspešno navigirali nasičeno sodobno medijsko krajino pa tudi dosegli novo raven opolnomočenosti z možnostjo izražanja svojih idej, izkušenj, refleksij in kritik preko filma in videa.

Otrokom in mladim želijo približati različna digitalna orodja vizualnega upovedovanja, snemanja in montaže ter jim vzporedno pomagajo tudi pri večanju njihove socialne občutljivosti, osveščenosti in družbene, politične, kulturne angažiranosti.

Prijave in informacije na elektronskem naslovu: luksuz.studio@gmail.com.

Lokacija: Studio Luksuz Produkcije, Mladinski center Krško.