Kultura / Zabava in prosti čas

Mladinski večer s pridihom afriškega poletja

13. 6. 2023 avtor: Uredništvo
Banner dogodka afriški klic poletju

Tradicionalni mladinski družabni večer Mladinskega kulturnega centra Maribor bo v četrtek, 15. junija, potekal v znamenju spoznavanja afriške celine. Ob družabnih igrah in prigrizkih bodo na MKC Maribor poskrbeli za ”odličen mentalen preskok v afriško poletje.”

Mladinski družabni večeri v Kulturnem inkubatorju v organizaciji MKC Maribor potekajo vsak tretji četrtek v mesecu. Tokrat se bo družabni večer zgodil 15. junija ob 19. uri.

Večer bo otvorila študentka Bina Štruc, ki je tudi del ekipe Hostla Pekarna. Predstavila nam bo Gambijo in potopisno predavanje podkrepila z izkušanjami, ki jih je v deželi nasmejanih ljudi nabrala kot prostovoljka. Nato pa se bomo prepustili predstavitvi afriških plesov, ki nam bodo pripravili glasbeno-vizualno izkušnjo afriškega temperamenta.

Bina Štruc je študentka predšolske vzgoje in nepogrešljiva pomoč v Hostlu Pekarna. Pozimi je slab mesec deževnega Maribora zamenjala za najmanjšo afriško državo, kjer je kot prostovoljka delala v gambijskem vrtcu:

»Svojega študijskega obiska v letošnjem januarju se spominjam kot bi bilo včeraj. V eno potovanje sem združila svoje strasti – potovanje, željo po novih dogodivščinah, dobrodelnost in delo na bodočem poklicnem področju. Na letalu za Afriko se je v meni vzbujal poseben občutek, malo živčnosti, malo treme, veliko navdušenja, po pristanku pa so vse skrbi izpuhtele, ko nas je na letališču pričakala naša koordinatorica Jasmina … več o mojem potovanju pa izveste na potopisnem predavanju – izkušnji v Gambiji«

Mladinski večer bomo nato nadaljevali v družbi društva KUD Baobab in s spoznavanjem elementov tradicionalnih plesov zahodne Afrike (Gvineje, Malija, Senegala, Burkine Fasa), njihovo zgodovinsko ozadje in njihov pomen.

tradicionalni plesi vzhodne afrike
Dalande Diallo iz KUD Baobab