Aktivno državljanstvo / Mladinski dialog

Okrogla miza: Mladi – aktivni državljani

9. 11. 2022 avtor: MKC Maribor
Open dialog projekt coherent

Mednarodni projekt Coherent, katerega nosilec je Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor), se bliža koncu. Sklepno dejanje projekta bo okrogla miza, ki bo pod naslovom Mladi – aktivni državljani, potekala 10. novembra, ob 10. uri. Prizorišče bo Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru. Vstop prost.

Je glas mladih slišan? So mladi aktivni državljani?

Odgovor boste iskali na okrogli mizi Mladi – aktivni državljani, ki bo v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) v četrtek, 10. novembra, ob 10. uri potekala v predavalnici Alfa Fakultete za računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru. Izpostavili bodo tri vedno aktualne teme, ki so tudi del enajstih ciljev Evropske unije za mlade: vključujoča družba, konstruktivni dialog ter trajnostna Zelena Evropa.


Program:

10:00 -> prihod udeležencev

10:30 ->Okrogla miza s sogovorniki:

11:30 ->Pogostitev

Prijave zbirajo tukaj.


Več o projektu Coherent:

Projekta z nasolovm Circle Of y outh for tHe EuRope wE waNT – COHERENT oziroma Krog mladosti za Evropo, ki jo želimo – KOHERENTNO, se je udeležilo skoraj sto udeležencev in desetih držav. Mednarodna mobilnost mladih v ospredje postavlja dvig kompetenc in dobrih praks na področju aktivnega državljanstva, socialne vključenosti in trajnostnega razvoja. Udeleženci bodo testirali tudi razviti e-tečaj ter razpravljali o priporočilih za mladinsko politiko v Evropski uniji.Več o projektu COHERENT lahko preberete tukaj.

Logo Coherent