Mladi z manj priložnostmi / Zabava in prosti čas

Otvoritev slikarske razstave Dominika Lozarja

14. 12. 2023 avtor: Kulturni center Semič

Kulturni center Semič vas vabi na otvoritev Slikarske razstave Dominika Lozarja z naslovom “Moja nova pot” v petek, 15. decembra, ob 18. uri v KC Semič.

Otvoritev bodo popestrili člani Folklorne skupine Dragatuš ter člani KUD Bela krajina.

Dominik Lozar prihaja iz Bele krajine, natančneje iz Črnomlja. Bil je zelo razigran in družaben najstnik. Bil je uspešen rokometaš in pred seboj je imel zelo lepo prihodnost. Le stežka je sedel pri miru in vedno je iskal priložnosti za karseda živahen vsakdan.

Takrat šestnajstletni Dominik je po nedolžni igri v naravi utrpel hud zlom četrtega vratnega vretenca, hrbtenjača je bila v celoti stisnjena, a ne pretrgana, in niso jim dajali upanja, da bi lahko šlo na bolje.

Sedaj, 7 let po nesreči, Dominik še vedno strastno spremlja šport in je še vedno nagajiv, nasmejan, željan znanja in družbe, rad se udeležuje raznih dogodkov . Njegova volja do življenja je zelo velika, in to je najpomembnejše. Pridružil se je tudi likovni sekciji društva paraplegikov, kjer je začel slikati z usti. Danes z usti slika že 3 leta in tako se je odločil svoje umetnine postaviti na razstavo.