Organizacije za mlade / Zaposlovanje

Predstavi svoj poklic mladim!

25. 10. 2022 avtor: Mladinski center Zagorje ob Savi

Iščemo kuharje_ice, peke_arke, avtoličarje_ke, pilote_ke, programerje_ke, mehatronik operaterje_ke in vse druge, ki bi želeli svoj poklic predstaviti mladim!

Mladinski center Zagorje ob Savi in Društvo prijateljev mladine Zagorje ob Savi vas vabita k sodelovanju na spletnem dogodku Kua bi u lajfi?. Namen dogodka je mladim predstaviti poklice skozi oči ljudi, ki opravljajo poklic, in ne samo skozi opise, ki jih lahko mladi preberejo na internetu.

Odzivi mladih po dogodku Kua bi u lajfi? (vir 1, vir 2) so vedno pozitivni in ocenjujejo, da jim pomaga pri njihovi izbiri nadaljnjega šolanja in izbire poklica. Zato si želijo razširiti nabor poklicev, da jih mladi spoznajo še več. Predstavite se lahko v vašem delovnem okolju ali pa doma. Možnost bo tudi deljenje vašega računalniškega zaslona, če bi vam to pomagalo pri vaši predstavitvi. Zaželeno pa je, da pokažete vsaj en predmet, ki ga uporabljate pri svojem delu.

Dogodek Kua bi u lajfi? bo v soboto, 19. 11. 2022, od 9.30 do 14.00. Pripravili bodo urnik predstavitev poklicev – vas, ki se boste razvrstili v tem času. Čas za predstavitev in pogovor o posameznem poklicu bo 15 minut, nekje 7 minut vaše predstavitve in 8 za vprašanja obiskovalcev_k. Ob 9.00 pa bo njihovo kratko informiranje o poteku dogodka za vse poklice.

Prijave poklicev zbirajo na info@mczos.si do 13. 11. 2022. Veseli in hvaležni bodo novih poklicev na njihovem dogodku Kua bi u lajfi?!