Kultura

Predstavitev socialne inovacije za povezovanje preko nesnovne kulturne dediščine

6. 12. 2023 avtor: Uredništvo
banner

Študentje Filozofske fakultete vas vabijo na predstavitev socialne inovacije “Potujoča zakladnica zgodb: Razvoj modela družbeno ozaveščenega post-muzeja v kontekstu dolgoživosti“, ki je nastala v sodelovanju Z Muzejem arhitekture in oblikovanja, Društvom za vitalno podaljševanje življenja Slovenije  in Centrom aktivnosti Fužine.

V današnji dobi digitalizacije in t.i. epidemije osamljenosti se vedno hitreje izgubljajo vsakdanje znanje in zgodbe, ki jih nosimo v sebi kot posamezniki. Študentje so v trimesečnem obdobju razvili raziskavo in idejo, kako na to problematiko odgovoriti v okviru zaščite nesnovne kulturne dediščine. Z metodo story-telling oz. pripovedovanjem zgodb se bo na različnih koncih Slovenije izvedlo “mobilni muzej”, ki bo v vsaki skupnosti posebej povezoval njene člane skozi življenjsko pripoved in zbiranje nesnovne kulturne dediščine.

Predstavitev je namenjena ljubiteljem kulturne dediščine, organizacijam in posameznikom, ki bi jih zanimalo sodelovanje in vsem, ki delujejo na področju medgeneracijskega povezovanja. Predstavitev in delna simulacija projekta bo potekala v četrtek, 7.12.2023 ob 14.00 v Muzeju arhitekture in oblikovanja.

Vabljeni!

Vir: Kulturni bazar