Digitalizacija / Neformalno izobraževanje

Prihodnost tehnologij mešane resničnosti in metaverse

6. 10. 2022 avtor: Zavod Ypsilon

Postani oblikovalec svojega sveta v prihodnosti… Pridi v torek NA PRIHODNOST TEHNOLOGIJ MEŠANE RESNIČNOSTI IN METAVERSE in se začasno odklopi iz sedanjosti ter odkrij zanimivo digitalno prihodnost na predavanju o najnovejših tehnologijah med najbolj iskanimi trendi v digitalnem svetu.

Te zanima kako uporabiti mešano resničnost v vsakdanjem življenju?

Kako ti lahko pomaga?

Kje jo srečuješ in kaj v resnici sploh je?

In kako začeti kariero v tem zanimivem svetu?  

Že veš, kako preprosto si lahko »opremiš« svojo sobo v svoji Metaverse hiši z NFT-ji?

Morda že poznaš tovrstne virtualne igre. Zakaj so ti nekatere ljubše od drugih?

Si morda že med otroštvom začel/a raziskovati ta virtualni svet? No, potem sigurno veš kako se je ta tehnologija v zadnjih 2 desetletjih transformirala v nekaj kar se lahko opiše kot virtualna resničnost. Te zanima, kako se bo ta svet razvijal še naprej?

V Zavodu Ypsilon te 11. oktobra 2022, ob 17.00 uri lepo vabijo v njihove prostore ABC HUB (spodnja etaža Emporium Ljubljana) na naslovu: Latinski trg 6, 1000 Ljubljana.

Prijave najdeš na povezavi.

Dogodek je brezplačne zato lahko pripelješ tudi svoje prijatelje, ter združiš prijetno s koristnim. Družbo povabiš tako, da jim posreduješ to prijavnico.

Kaj je mešana resničnost?

Področja mešane resničnosti in metaverse so zelo raznolika. Uporabljajo se že v veliki meri v industriji, človeških virih, marketingu in prodaji.

Beseda Metaverse pomeni “onkraj vesolja”. Meta je opredeljen kot “bolj celovito”, vesolje pa je opredeljeno kot vse, kar je povezano s časom in prostorom. Zamisel je, da je Metaverse “naslednja iteracija interneta”, ki je zasnovana tako, da združi digitalno in fizično okolje v eno.

V sodelovanju z ustanoviteljem in direktorjem digitalne agencije Foreach LabsRobijem Pritržnikom se boste na predavanju spraševali in pogovarjali o tem, kako lahko nove tehnologije uporabljamo v okolju ter poslovnem kontekstu in kakšne priložnosti se lahko pojavijo ter kako bo to vplivalo na življenje sedaj in v prihodnosti.

Te zanima, kakšna bi lahko bila prihodnost interneta, digitalnih svetov in veriženja blokov, se nujno udeleži Ypsilon predavanja. Svet virtualne resničnosti (VR) se hitro širi, zato postajajo tehnologije večuporabniške virtualne in razširjene resničnosti vse bolj priljubljena.

Pridi, nebo ti žal 🙂

Komu je namenjeno predavanje?

Predvsem mladim med 18 in 35 let starosti.

In pa tebi, v kolikor si želiš spoznati:

Predavanje prihodnost tehnologij mešane resničnosti in metaverse bo obsegalo:

Spoznali bomo, kako se je tehnologija mešanih resničnosti razvijala od prvih virtualnih iger do naprednejših aplikacij, ter kako se ta tehnologija sedaj pojavlja v Metaverse platformah. Sledila bo odprta debata o umetni inteligenci, njeni prihodnosti ter uporabnih rešitvah za ta svet. Pričakuj odgovore na to, kako bomo v prihodnosti sodelovali s takšnimi tehnologijami, in katere potencialne uporabnosti in priložnosti Metaverse-a lahko pričakujemo!

Robi Pritžnik

Spoznaj predavatelja

Robi Pritržnik

Robi je diplomirani inženir računalništva in informacijskih tehnologij, ustanovitelj in direktor mlade digitalne agencije Foreach Labs. Svojo karierno in podjetniško pot je gradil v številnih IT podjetjih, sprva kot full-stack developer, kasneje je bil predavatelj na višji strokovni šoli v Velenju in od tam nadaljeval karierno pot kot vodja enote za razvoj aplikativnih rešitev v podjetju BTC d.d. Nazadnje je bil vodja tehnološkega razvoja (CTO) v podjetju BTC Phoenix d.o.o., kjer je bil odgovoren za razvoj kompleksnih eCommerce rešitev in integraciji novih tehnologij in modelov.

V svoji karieri je Robi delal tudi na lastnih projektih preko svojega podjetja, kjer je pridobival izkušnje iz podjetništva in vodenja, pridobljeno znanje in izkušnje pa sedaj uporablja pri svojem delu v digitalni agenciji Foreach Labs.