Angažiraj se

Računajte na nas! 2022

5. 10. 2022 avtor: IndiJanez

V društvu IndiJanez Predstvljajo že 7. izdajo festivala Računajte na nas!

Društvo IndiJanez ob tednu otroka tudi v letošnjem letu organizira že tradicionalni festival ustvarjalnosti, veščin in inovativnosti Računajte na nas. Na dogodku navadno sodelujejo mladi ustvarjalci in inovatorji, ki se javnosti na tematskih stojnicah predstavijo z originalnimi produkcijami, projekti, izdelki in deli z različnih področij, letošnja izdaja pa bo potekala nekoliko drugače, saj bo v ospredje postavila obiskovalce.

Ekipa društva bo na terenu mlade nagovarjala z raznovrstnimi interaktivnimi vsebinami na temo kreativnosti in inovativnosti. Obiskovalcem bodo na stojnici društva na mariborskem Trgu svobode na voljo različne aktivnosti, z nami pa bodo delili predvsem svoje veščine, znanja, iznajdljivost, ambicije in druge interese. Dogodek bo tako priložnost za mlade, da z ekipo IndiJanez spregovorijo o svojih spretnostih, odlikah in načrtih za prihodnost.

Festival je tudi sicer v prvi vrsti namenjen mladim, ki jih društvo želi spodbuditi k aktivnemu udejstvovanju v lokalnem okolju, letos pa še posebej k razmisleku o odnosu do različnih vrst kreativnega in praktičnega izražanja – tudi s pomočjo pri ozaveščanju tega, kar jim gre dobro od rok. Mladi imajo namreč pogosto težave pri prepoznavanju in vrednotenju svojih kompetenc; čeprav jih zanima veliko stvari in so aktivni na raznolikih področjih, potrebujejo pomoč, da to ubesedijo. Predvsem pri mladostnikih, ki morajo začeti razmišljati o prihodnosti, o poklicu, o življenju izven šolskih klopi, je to izrednega pomena.

Z ulično akcijo želijo vzpostavljati neposredni dialog z mladimi in drugimi mimoidočimi, jih opolnomočiti ter s tem pri njih graditi zdravo in celostno samopodobo, obenem pa pokazati, da inovativna in ustvarjalna kultura živita v mnogih oblikah – tudi tistih manj pričakovanih – kljub mitom o pasivnosti, nedejavnosti in apatiji.

Dogodek bo potekal v okviru programa ob tednu otroka, ki ga med 3. in 7. oktobrom pripravlja Zveza prijateljev mladine Maribor.

KJE IN KDAJ?

Festival Računajte na nas! bo potekal na Trgu svobode v Mariboru od srede, 5. oktobra 2022 do petka, 7. oktobra. Predviden pričetek vsebin na stojnici Društva IndiJanez bo vsak dan ob 11. uri.

Več tudi na povezavi.

Pridi kaj naokoli!