Kultura

Razstava Refleksija odseva

1. 2. 2024 avtor: Uredništvo
Nuša Smolič; razstava

Vsestransko delujoča akademska slikarka Nuša Smolič je 19. 1. 2024 otvorila svojo novo razstavo Refleksija odseva v galeriji Krpanovega doma v Pivki.

Razstava predstavlja že šesto poglavje v seriji avtoričinih samostojnih razstav, ki so bile doslej postavljene na različnih lokacijah, vsaka pa je prinesla svoje edinstvene značilnosti. Tokratna razstava je galerijo v Pivki napolnila z okoli 200 portreti, ki nas že po poti do razstavnega prostora vodijo skozi pestro paleto barv, likovnih tehnik in izrazov. Z njo želi razširiti sporočilnost, da si kot človeštvo en drugemu reflektiramo ogledala, ki nam omogočajo, da vidimo odseve lastne eksistence.

Vsak medsebojni odnos je priložnost za raziskovanje višjih potencialov in večje introspekcije. Naša soodvisna ogledala nam ponujajo ključe do odklepanja zakladnice notranjih resnic. Skozi ta proces se spodbujamo, da opazujemo odseve okoli nas kot izraznost, ki nas vodi v globine lastne individualnosti.

Tako umetnica z razstavo Refleksija odseva sporoča, da vstopimo vanjo kot opazovalci, z zavedanjem o zrcaljenju ogledal, ki nam pomagajo oblikovati kompleksni mozaik vsakdanje resničnosti. Vsak odsev je priložnost za rast, odpiranje vrat do notranjih prostorov, raziskovanje in povezovanje z lastno notranjo bitjo. V tem plesu refleksije odseva odkrivamo, kako vsak posameznik v našem življenju nosi ključe do višjih in večjih potencialov, če le znamo videti in razumeti.

Razstavo s pomenskim sporočilom si lahko ogledate do 29. 2. 2024 in se spustite v svet gledanja-videnja.

Vir: Nuša Smolič