Zabava in prosti čas

ReggaeMan: Homegrowns + Freedom Fighters

5. 9. 2023 avtor: Center mladih Koper
reggae večer

“Skulirano” vabljeni na prvi reggae večer po x-številu v CMK-ju! To bo zdaj test; če boste navdušeni, bomo zadevo nadaljevali, tako da glejte, da se oglasite. 

Na meniju:

The Homegrowns (reggae/rocksteday/ska/dub) 

The Homegrowns je vedno razvijajoč se projekt jamajške glasbe s koreninami v zaspanem mestu Radeče in vejami po celotni Sloveniji. Prvi zametki projekta segajo v december 2019, ko je radeško-celjski warmup riddim band na Jamajški Noči spremljal MC Krebla, Harisa Piltona in Tadimana.

Radeška trio zasedba je proti koncu 2020 začela s snemanjem avtorskega materiala, vmes pa zaman iskala pot do igranja pred publiko, v živo. V marcu 2022 so izdali tri single, ki je zasedbi prinesla novo energijo, sodelovanje z novimi glasbeniki in dokončne formacije v bend na prvem lokalnem koncertu na Pristavi Počakovo.

Leto 2023 je bend izstrelil na sceno s koncerti na lokalni sceni, gostovanj po celi državi in na festivalu Roots In The Woods na Pohorju. Vrhunec sezone so dosegli z nastopom na Natural Mystic Festival v Srbiji.
Bend primarno ustvarja avtorsko glasbo v stilih jamajške glasbe z besedili v slovenskem in angleškem jeziku, vsak član benda pa z lastnim in zelo raznolikim glasbenim okusom začini tradicionalni zvok Jamajke.

Freedom Fighters (reggae classics, dub & whatnot) 

Freedom Fighters sound obeležujeta 17.obletnico reggae aktivizma. Sestavljata ga Jurij (U-ry selecta) in Matjaž (Ras Marino).

Freedom Fighters sta večkrat prepotovala Slovenijo, sosednjo Italijo, Hrvaško in Avstrijo. Pot jih je ponesla tudi v Nemčijo (Munchen) in Nizozemsko (Amsterdam). Sta redna gosta Overjama, našega največjega reggae festivala v Tolminu ter tudi manjših, kot so Escape the City, Roots in the Woods, Štrped, Jungle Flash, South Park, DNB kamp …

Oder sta si delila tudi z večjimi reggae izvajalci kot so Gentleman, Barrington Levy, Macka B, Protoje, Solo Banton, Capleton, Elvis Jackson, Dubioza Kolektiv, Lutan Fyah ter mnogimi drugimi.

V domačem Kopru v sodelovanju s Pub33 organizirata mesečne dogodke (Welcome to Jamcoast) že od leta 2009.

V teh letih se je zvrstilo nešteto gostov Exile di Brave in Italee (Jamaica), Tadiman, Haris Pilton, Mrigz Ghetz, Rockers Dub Masters, SuedMassive, Ljubljanjah Vibez, Dubsystem, Dubtafari, Ticket to Jamaica, Piero Dread, Rootsman I, Momar Gaye, The Wild Citizen, Butchaa …

Sta tudi pobudnika in ustanovitelja Jamcoast ekipe in doma narejenega Jamcoast sound sistema. Vsako soboto med 21/22h pa lahko na Radiu Koper poslušate tedenski izbor glasbe Jamcoast reggae radia.

Njihovo ljubezen do reggae glasbe lahko poslušamo v razgibanih podžanrskih selekcijah kot so roots, new roots, dancehall, dub, stepper, rootikal, jungle&dnb, bass.

Vstopnina

Lepo vabljeni, “man, respectaa”!