Kultura / Mladi z manj priložnostmi

Šepet metulja, film

10. 4. 2024 avtor: Kulturni center Semič
banner filma

Šepet metulja je najstniška romantična drama, ki z zgodbo o ljubezni do sebe in drugih sledi velikim sanjam o poslovni poti, premagovanju ovir ter vztrajanju.

Film Šepet metulja se bo odvrtel v Kulturnem centru Semič v soboto, 13. aprila ob 19. uri. Ker si želimo ustvarjati kulturo skupaj z mladimi bo cena vstopnice zgolj 4 €.

Šepet metulja
Šepet metulja je slovenski film; Foto: ustvarjalci filma

V filmu spremljamo glavno osebo – Jana, 17-letnega navdušenec mehatronike in najstnika avtista. Pridruži se razredu, ki za podelitev štipendije v mednarodnem podjetju tekmuje v razvoju programske opreme sodobnega prezračevalnega sistema s pogonom na umetno inteligenco. V razredu je tudi privlačna glasbenica in edina punca Tara, ki si prav tako želi zmage.

Razred vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka. Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. S pomočjo ambiciozne svetovalne delavke Zarje počasi napreduje v šoli in se zbliža tudi z direktorjem podjetja, ki ga vzame pod svoje okrilje.