Šport

Vsak gib šteje

13. 9. 2023 avtor: Zavod Nefiks
delavnice gibanja

Študentski življenjski slog je zaznamovan s številnimi izzivi, vključno s pomanjkanjem spanja zaradi učenja ali druženja, obveznosti, študentskim delom, neredno prehrano in stresom. Čeprav na nekatere od teh faktorjev nimaš neposrednega vpliva, lahko vplivaš na to, kako se bo ta način življenja odrazil na tebi, tako v kratkoročnem kot dolgoročnem smislu.

Eden izmed najmočnejših orodij v tvoji zbirki je gibanje, bodisi organizirana vadba ali aktiven življenjski slog ter iskanje priložnosti za gibanje na vsakem koraku. Gibanje prinaša številne koristi za tvoje telesno in duševno zdravje. Med drugim lahko prispeva k:

Kako izkoristiti čas za telesno dejavnost na najučinkovitejši način in hkrati zmanjšati možnost poškodb ter katero vadbo lahko izvajaš doma ali v študentskem okolju brez potrebe po dragih športnih rekvizitih in opremi, boš spoznal/a v treh zaporednih četrtkih v oktobru. Prinesi športno opremo, saj bomo vaje tudi izvajali in jih tako bolje razumeli.

Srečali se bomo 12., 19. in 26. oktobra med 17:00 in 18:30. Na delavnicah, ki jih bo vodila Katja Simić, vaditeljica športne rekreacije, bomo spoznali vaje in gibanja, ki bodo:

Vaje, ki se jih boš naučil/a na delavnicah, bodo primerne za redno izvajanje tekom študijskega leta in jih boš lahko uporabil/a kadarkoli boš to potreboval/a. Vaje bomo izvajali v nizki ali srednji intenzivnosti, zato bo delavnica primerna za vse – tako za tiste, ki že veliko vadite in iščete nove ideje za prekinitev dolgotrajnega sedenja ali sprostitev po napornem dnevu, kot za tiste, ki ste manj aktivni in iščete začetno točko za vadbo.

Se vidimo!

Prijave na: https://mc-vic.si/vsak-gib-steje-2/