Kultura / Prostovoljstvo

Doživi neponovljivo prostovoljsko izkušnjo na Festivalu Borštnikovo srečanje!

14. 4. 2023 avtor: Uredništvo

Izkoristi priložnost za pridobivanje novih prijateljstev, znanj in veščin ter se pridruži ekipi enega najbolj poznanih festivalov pri nas, obenem pa odkrij še skrivnosti odrskih desk! Pridruži se Festivalu Borštnikovo srečanje kot prostovoljec_ka!

Festival Borštnikovo srečanje – kaj je to?

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. Poteka v prvi polovici junija v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru.

Program obsega izbor predstav slovenskih institucionalnih in nevladnih producentov v tekmovalnem in spremljevalnem programu, povabljene gledališke predstave iz tujine, usposabljanja, delavnice in aktivnosti za razvoj občinstev, študentsko gledališče ter strokovne dogodke v sodelovanju s slovenskimi in tujimi soorganizatorji. Običajno traja štirinajst dni, obiščejo ga številni domači in tuji gostje, med slednjimi tudi selektorji tujih festivalov, umetniški in programski direktorji, novinarji ter druga zainteresirana ter strokovna javnost. 

Kaj ti prinaša prostovoljska izkušnja?

Priprava in izvedba prireditve ponujata številne priložnosti za pridobivanje izkušenj in novih znanj, spoznavanje novih vsebin in ljudi, z vsem tem pa tudi razvoj osebnih kompetenc.

Zato tudi letos k sodelovanju na Festivalu Borštnikovo srečanje vabijo prostovoljke in prostovoljce, ki bi bili pripravljeni postati del festivalskega dogajanja in okrepiti festivalsko ekipo, s tem pa dobiti vpogled v skrivnosti zaodrja ter festivalskih priprav in izvedbe. 

Letošnji festival se bo odvijal med 5. in 18. junijem 2023, na različnih lokacijah Maribora. Kot prostovoljci boste imeli možnost različnega dela (delo v zaodrju, na info točki, na razstavi, pri pripravi prostorov za pogovore, pogostitve, konference, pomoč pri sprejemu in spremljanju gostov ter nastopajočih, ipd.).

Festivalsko dogajanje se odvija skozi celoten dan, kar pomeni, da je urnik dela prilagodljiv. Pomoč na festivalu bo potrebna že kakšen teden pred začetkom festivala.

Pogoj za sodelovanje je starost 18 let.

Prostovoljcem Festival Borštnikovo srečanje ponuja:
•  sklenjen dogovor o prostovoljskem delu, 
•  zavarovanje v času opravljanja prostovoljskega dela,
•  potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu z navedbo ur in opisa del, ki ga lahko uporabite kot referenco, 
•  mentorsko podporo in pomoč,
•  povrnjene potne stroške v višini mesečne vozovnice za mestni avtobusni prevoz (30,00 €), 
•  povrnjene stroške za prehrano v primeru več kot strnjenega 4 urnega prostovoljskega dela na dan v višini 6,60 EUR, 
•  brezplačen ogled nekaterih gledaliških predstav v okviru festivalskega programa, 
•  brezplačno udeležbo na ostalih aktivnostih festivala, druženja ter zagotovo kakšno festivalsko izkušnjo, ki ti bo še leta ostala v spominu. 

Prijave zbirajo do ponedeljka, 15. maja 2023. 

Uvodno srečanje za vse prostovoljce bo organizirano pred pričetkom festivala. Točen datum bomo sporočili naknadno. 

Za vsa morebitna vprašanja in informacije so vam z veseljem na voljo na elektronskem naslovu prostovoljci@borstnikovo.si. 

Foto: Festival Borštnikovo srečanje