Mladinsko delo

Državno priznanje mladinskega sektorja: LokalPatriot

4. 1. 2022 avtor: Uredništvo
lokalpatriot logo

7. decembra je potekal nacionalni posvet mladinskega sektorja, v sklopu katerega je potekala tudi podelitev državnih priznanj v mladinskem sektorju za leto 2021, ki jih je podelila ministrica za izobraževanje, znanost in šport. Gre za državna priznanja za dosežke in prispevek v mladinskem sektorju ter razvoju v družbi.  

Prispevek za uveljavljanje mladinskega sektorja je prejel LokalPatriot, ki deluje že več kot 20 let, spodbuja razvoj umetniških in mladinskih praks preko lokalnih in nacionalnih meja, ki spodbujajo aktivno udeležbo mladih na področju kulture. 

LokalPatriot, osrednji mladinski in neodvisni kulturni producent v dolenjski regiji, deluje na dveh stalnih prizoriščih. Klub LokalPatriot deluje v starem mestnem jedru in pomeni stalen prikaz kakovostne regijske in slovenske ustvarjalnosti s poudarkom na spodbujanju avtorstva, Galerija Simulaker je programsko neomejen prostor za predstavitev vseh zvrsti sodobne vizualne in intermedijske umetnosti.

LokalPatriot sodeluje z Mestno občino Novo mesto, Ministrstvom za kulturo, Zavodom RS za zaposlovanje, Uradom RS za mladino in Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti ter je del Skupine DNŠ: Društvo novomeških študentov, LokalPatriot, Založba Goga in Zavod Situla.

Ob podelitvi državnih priznanj je ministrica čestitala vsem prejemnikom in izpostavila pomembnost mladinskega dela. “Priznanja so dokaz, kako živahno je delo v mladinskem sektorju in da je to več kot participacija, je odraz socialnega vključevanja in odraz veličine, ki jo izraza mladinsko delo do družbe.”